Title of a News Article

kız öğrencilerinden yurt protestosu

ŞANLIURFA’da, Harran Üniversitesi'nde öğrenim gören kız öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda barınma şartlarının ve yemeklerin kötü olduğunu öne sürerek oturma eylemi yaptı.

kız öğrencilerinden yurt protestosu
banner206
Yenişehir Mahallesi’nde bulunan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda kalan 70 civarında kız öğrenci, akşam saatlerinde yanlarına aldıkları valiz ve çantalarıyla yurt binası önünde oturma eylemi yaptı. Barınma şartlarının ve yemeklerin iyi olmadığını önü sürerek yurt yönetimini protesto eden kız öğrenciler sık sık 'Sığıntı değil öğrenciyiz', 'Müfettiş gelsin bizi dinlesin', 'Sanki yurt değil ticarethane', 'Müşteri değiliz öğrenciyiz' sloganları attı. Öğrenciler adına gazetecilere konuşan Serpil Yaman, yurt yönetimi tarafından kendilerine baskı yapıldığını iddia ederek şöyle dedi:
"Yemek ve kantin fiyatları sürekli artıyor. Yemekler sağlıksız çıkıyor. Yurt memurları tarafından tehdide uğruyoruz. Yattığımız odaların daha temiz ve sağlıklı olmasını istiyoruz. Yurt yöneticilerine sorunlarımızı anlatmaya kalktığımızda bizi kovmakla tehdit ediyor. Bu sorunlar yüzünden birçok arkadaşımız yurttan ayrılmak zorunda kaldı. Yetkililerin biran önce bu sorunumuza çare bulmasını istiyoruz."
1 saat boyunca oturan kız öğrenciler, olay yerine gelen polislerin sorunlarını çözmek için girişimlerde bulunacaklarını söylemelerinin ardından eylemlerini sonlandırarak yurda döndü.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2015, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195