Title of a News Article

Kızılkoyun, Hak Ettiği İhtişamına Kavuşuyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Kızılkoyun Mağaralarını gün yüzüne çıkarmak ve bölgede eskiyen yapıları kamulaştırmak için Büyükşehir Belediyesi tarafından 35 yapının yıkım çalışmalarını başlattı.

Kızılkoyun, Hak Ettiği İhtişamına Kavuşuyor
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Kızılkoyun Mağaralarını gün yüzüne çıkarmak ve bölgede eskiyen yapıları kamulaştırmak için Büyükşehir Belediyesi tarafından 35 yapının yıkım çalışmalarını başlattı.

Tarihi değerleri gün yüzüne çıkartarak turizme kazandırmayı ve görüntü kirliliğinin önüne geçmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Kale Eteğindeki kamulaştırma çalışmalarının ardından Haleplibahçe havzasında bulunan Kızılkoyun mağaralarının 3. etap uygulaması çerçevesinde 35 yapının yıkım çalışmalarına başladı.

Alanda incelemelerde bulunarak yıkım çalışmalarının startını veren Başkan Beyazgül, “Bir tarafta sınırımızın diğer tarafında operasyon yapılırken bu tarafta da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şanlıurfa’ya gelen misafirler ‘her yerin boş olacağını otellerin boş olacağını düşünüyorduk ama şu anda otellerde yer bulamıyoruz’ diyorlar. Barış Pınarı harekâtının yaşandığı gerek Ceylanpınar, Akçakale ve Suruç ilçelerimize baktığımızda halkımızda hiçbir tedirginlik görünmüyor. Ülkemizin yaptığı Barış Pınarı Harekâtı 2011’den bu yana Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeli misafirlerin dönüşü olarak kabul ediliyor” dedi.

BEYAZGÜL; ŞANLIURFA’MIZ TURİZM ŞEHRİ OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLAR İLE İLERLİYOR

Şanlıurfa'nın turizmde hak ettiği yere gelebilmesi için uygulamalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Beyazgül, “Kızılkoyun Nekropol alanında kalan eski yapılarımızın yıkım çalışmalarına başladık. Burada yaşayan insanlarımız alt yapı ve teknolojinin gerektirdiği birçok şeyden yararlanamıyordu. Bizler burada yaşayan vatandaşlarımızın evlerinin bedelini vererek 2 Milyon 550 bin Türk Lirası kamulaştırma yaptık. İnşallah bu yapıları yıkarak tarihi mekânın devamı olarak açacağız. Memleketimiz için hayırlı uğurlu olsun, vatandaşlarımızdan talebimiz bizleri duaları ile desteklemeleri. Allah’ın izni ile Şanlıurfa’mız gelişecek ve yükselecek, Urfa’mız turizm şehri, sanayii şehri olacak” diye konuştu.

KAYMAKAM ÜNAL: ŞANLIURFA'NIN ADINA YAKIŞIR ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Eyyübiye Kaymakamı Adem Ünal da “Uzun zamandır beklediğimiz ameliyat gerçekleşiyor. Halil-Ur Rahman gölünün arka tarafındaki yıkılması gereken yapılar yıkılmaya başlandı. Bugün de Kızılkoyun Mağaraları olarak bildiğimiz alanda yıkım çalışmaları başlıyor. Şanlıurfa’nın ismine yakışır bir şekilde mekânlar oluşturulacak ve gelen misafirler daha güzel görüntüler olacaktır. Çalışmalarında Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.

Başlatılan çalışmalardan memnun olan bölge vatandaşları Başkan Beyazgül’e teşekkür ederek Şanlıurfa’nın Turizmde daha iyi yerlere geleceğini belirttiler.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2019, 14:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195