Title of a News Article

Kızılkoyun Projesi'nde flaş gelişme...

Kızılkoyun Projesi'nde flaş gelişme...
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Kızılkoyun Bölgesi’nde arkeolojik kazı çalışmalarının yakında başlayacağını açıkladı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin tarihi dokusunu korumak amacıyla "Kızılkoyun Projesi" ile birlikte, yeni yerleşim yerlerinin altında kalan 59 mağara gün yüzüne çıkarılmıştı.

Şanlıurfa Belediyesi tarafından yıkılan 387 ev ve işyerinin altında bulunan 59 mağara ortaya çıkarılarak, restorasyon çalışmaları başlatılmıştı. Bir süre önce Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül tarafından ışıklandırması da yapılan Kızılkoyun Bölgesi’nde, arkeolojik kazı çalışmalarının da başlatılacağı bildirildi.

BAŞKAN BEYAZGÜL: ŞANLIURFA YENİ KEŞİFLERE HAZIRLANIYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kızılkoyun bölgesinde yer alan ve kamulaştırması tarafımızca yapılan alanda arkeolojik kazı çalışmalarımız yakında başlıyor. Tarihin ve kültürün başkenti Şanlıurfa yeni keşiflere hazırlanıyor” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2020, 15:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195