Title of a News Article

Kızılkoyun Projesinde flaş gelişme...

.

Kızılkoyun Projesinde flaş gelişme...
banner206
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, devam eden Kızılkoyun Projesi ile ilgili gelinen aşamayı yerinde görerek bilgiler aldı. Alanda 61'inci kaya mezarına rastlandığını belirten Başkan Nihat Çiftçi, çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü söyledi.

Kentin tarihi dokusunu korumak ve tarih turizmini canlandırmak için çalışmalarını yürüten Büyükşehir Belediyesi'nin 'Eski Urfa' olarak adlandırılan Haleplibahçe Mahallesi'nde başlattığı 'Kızılkoyun Projesi'nde 61'inci kaya mezarına ulaşıldı.

Titizlikle süren çalışmaların bulunduğu havzada Roma Dönemine ait her geçen gün yeni bulgulara rastlanırken, alanda temaslarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, tarih turizmine yönelik projelere büyük önem verdiklerini söyledi.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ, "TARİH TURİZMİ KONUSUNDA HER GEÇEN GÜN GELİŞİYORUZ"

Kazı alanında yüklenici firma yetkililerinden bilgilir alan Başkan Nihat Çiftçi, burada yaptığı açıklamasında, "Her geçen gün yeni bir gelişme ile karşılaşmak bizleri de heyecanlandırıyor" dedi.

Şanlıurfa halkı olarak tarih turizminin benimsenmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa'mızın uzun yıllardır beklemiş olduğu Kızılkoyun bölgesinin turizme kazandırılması çalışmamız devam ediyor. Çok güzel bir proje yapıldı, şimdi yüklenici firma tarafından arkeologlar eşliğinde kazı çalışmaları yapılıyor. Bugün de 'şöyle bir yerinde inceleyelim' dedik. Kazılar sırasında yeni yeni mağaralar, yeni yeni kaya mezarları, yeni yeni alanlar keşfediliyor. Bu projede Roma döneminin Şanlıurfa'da bırakmış oluğu izlere rastlıyoruz. Bulunduğu havza itibariyle tamamen tarihi içerisinde bulunduran bir arazi burası. Şuanda 61. mağarayı arkadaşlar keşfetmiş durumda. Turizm olarak bu gibi yerlerimizin kıymetini biliyoruz. Şehir olarak bu bilince de hep birlikte sahip çıkacağız. Derdimiz turizmin daha da gelişmesidir. Projede emeği geçen herkesi kutluyorum" diye konuştu.

 

KIZILKOYUN PROJESİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından turizm projeleri arasında yer alan Kızılkoyun Projesi, Haleplibahçe ile Tılfındır Mahallelerini kapsayan alanda yer alıyor. Roma dönemine ait yapıların bulunduğu alanda daha önceki dönemlerde 60 kaya mezarı ortaya çıkarılmıştı. Alanın tarih turizmine kazandırılması çalışmaları kapsamında bölgede 387 ev ve mesken kamulaştırılmıştı. Bölgedeki kazı çalışmaları sırasında ayrıca hayvan figürlerine ve kabartmalara rastlanmıştı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2016, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195