Title of a News Article

Klaus Shmidt anılıyor

 Klaus Shmidt anılıyor
banner206

Geçtiğimiz günlerde vefat eden Göbeklitepe Kazı Başkanı Prof.Dr. Klaus Schmidt, Haliliye Belediyesince anılıyor.

Gündemde çok şeyin olduğunu belirten Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, “Siyasi gündemde Cumhurbaşkanlığı vardı şükür atlattık ve Başbakanımızı 12. Cumhurbaşkanı olarak seçtik. Bilim sanat çevrelerinde Klaus Schmidt’in vefatı var, onu da Belediye olarak anıyoruz. Haliliye Belediyesinin gündeminde ise her zaman hizmetler var, onları da gerçekleştiriyoruz ve zaman zaman kamuoyuna anlatacağız” dedi.

Klaus Shmidt, Göbeklitepe ile birlikte Haliliye’yi de ön plana çıkarmıştır

Bilim ve Sanat dünyasında Klaus Schmidt’in ölümünün olduğunu hatırlatan Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, “Klaus Schmidt Urfa için önemli bir aktör. Göbeklitepe’yi ortaya çıkaran, kazılarını yürüten bir ilim adamı. Göbeklitepe ile birlikte Haliliye’yi de ön plana çıkarmış, o farkında değildi ama ilçe olarak daha sonra teşekkül etti, Göbeklitepe’nin ve Haliliye’nin tanıtımı amacıyla Klaus Schmidt’in bu bölgedeki çalışmalarını anlatmak amacıyla 28 Ağustos 2014 tarihinde ‘Klaus Schmidt’i Anma Töreni’ düzenleyeceğiz. Buna Türkiye’nin bütün vilayetlerinden ve bazı yurt dışı katılımlar da olabilir. Şimdiden duyuruyor ve ilgi duyan herkesi davet ediyoruz. Klaus Schmidt, Göbeklitepe kazısını yapmış ve ortaya çıkararak Haliliye’mize kazandırmıştır. Haliliye, Halili bütün sıfatların bulunduğu ilçemizdir elhamdülillah. Haliliye dostluktur, vefadır, adalettir, şeffaflıktır, dürüstlüktür. ‘Haliliye vefadır’ noktasında Klaus Schmidt’in yaptıkları hizmetleri bir vefa duygusu içersinde tanıtmak ve dolayısıyla Haliliye ilçemizin de tanıtımını bütün dünyaya sağlamış olacağız. Bu bakımdan tanıtımımızı özellikle bölge turizmine ve Haliliye’ye bir tanıtılmış bir şehir, dünyaca bilinen bir şehir, dünyanın bildiği bir şehir olarak tanıtacağız inşaallah” diye konuştu.

 

'Gez dünyayı gör Urfa'yı'

Başkan Demirkol, 12 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Göbeklitepe'nin medeniyetler şehri Şanlıurfa'yı dünyanın en önemli kentlerinden birisi yaptığını ve mutlaka görülmesi gereken Göbeklitepe ile kente 'Gez dünyayı gör Urfa'yı' sloganının ortaya çıktığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2014, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195