Title of a News Article

Kobani ateşi Türkiye'yi yaktı

Kobani ateşi Türkiye'yi yaktı
banner206

 Türkiye genelinde düzenlenen Kobani protestolarına kan bulaştı. Çıkan olaylarda 14 kişi yaşamını yitirirken çok sayıda kişi de yaralandı.

IŞİD'in Kobani'yi ablukaya almasının ardından Türkiye genelinde başlayan protestolarda ortalık savaş alanına dönerken çıkan olaylarda Diyarbakır'da 8 kişi, Batman'da 1 kişi, Siirt'te 2 kişi, Mardin'de 2 kişi ve Muş'ta 1 kişi yaşamını yitirirken çok sayıda vatandaş da yaralandı.

İŞTE 14 KİŞİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ OLAYLARDAN SATIRBAŞLARI:

DİYARBAKIR KANA BULANDI

IŞİD'in Kobani'nin doğu kesimini ele geçirip kritik noktalara bayrağını dikmesi ve ilçenin tamamı için harekete geçmesinin ardından Türkiye'de düzenlenen Kobani protestolarında ortalık savaş alanına döndü.

Diyarbakır'da İŞİD'i protesto eylemleri kentin her köşesinde sürüyor. Diyarbakır'da düzenlenen Kobani protestolarında çıkan olaylarda 8 kişi yaşamını yitirdi.

5 KİŞİNİN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Yetkililer, yaptıkları çalışmada olayda ölen 5 kişinin kimliklerini tespit ettiklerini ve bu kişilerin hastanelerin morglarında bulunduğunu bildirdi. Hastanelerde durumları ağır yaralıların da bulunduğu belirtilirken, başka ölüm olaylarının olup olmadığının araştırıldığı ifade edildi. Yetkililer çalışmanın tamamlanmasının ardından resmi bir açıklamanın yapılacağını belirtti.

EMNİYET MÜDÜRÜ'NDEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, kentte çıkan olaylarda ölü sayısını 8 olarak açıkladı. Kentte çıkan olayları başından beri izleyen ve ekipleri, verdiği talimatlarla yönlendiren Emniyet Müdürü Böğürcü, ölenlerden 5'inin Hüda-Par'lı olduğu yönünde bilgiler aldıklarını söyledi. Böğürcü, diğer 3 kişinin ise kimlik belirleme çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Diyarbakır'da 8 kişinin öldüğü ve sokağa çıkma yasağının ardından gece de devam eden olaylar nedeniyle Valiliğin talebi üzerine İl Jardarma Komutanlığı'na bağlı askerler önlem amaçlı şekre geldi. Askerler, kentin önemli bölgelerine konuşlandırılırken, zaman zaman olaylara da müdahalelerde bulundu. Diyarbakır'ın bir çok semtinden gece yarısı çok sayıda silah seslerinin yükseldiği duyuldu.

Bu arada Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü'nün kentten ayrıldığı yönünde sosyal medyada çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve Böğürcü'nün görevi başında olduğu belirtildi.

BATMAN 1 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Batman'da Diyarbakir Caddesi'nde rast gele ateş açılması sonucu 23 yaşındaki Emrah Demir hayatını kaybetti. Demir, Batman bölge devlet hastanesinde yapılan müdahalelere rağmen hayata tutunamadı.

Batman'ın Diyarbakır Caddesi'nde gençler ile polisler arasında çatışmalar devam ederken, cadde üzerinde bulunan Hür Dava Partisi binasında bulunan kişilerin, kitlenin üzerinde ateş etmesi sonucu Emrah Demir (22) adlı yurttaş yaşamını yitirirken, çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtildi. Demir'in cenazesi Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Batman'da 2 gündür devam eden olayların ardından Batman Valiliği tarafından sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağının duyurulması ardından kent merkezine askerlerin girdiği belirtildi.

MARDİN'DEN DE ACI HABER GELDİ: 2 ÖLÜ

Mardin'in Dargeçit ilçesinde göstericiler ile polis arasında çatışmaların yaşandığı esnada açılan ateş sonucunda yaralan 16 yaşındaki Sinan Toprak isimli çocuk ile Bilal Gezer Midyat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yapılan müdahalelere rağmen Sinan Toprak isimli çocuk ile Bilal Gezer adlı genç yaşamını yitirdi.

SİİRT'TE SİLAHLI ÇATIŞMA: 2 ÖLÜ

Siirt'te sokağa çıkma yasağı ilan edilen Kurtulan ilçesinde Kobani'yi bahane eden ve belediye binasına saldırıp araçları ateşe veren ardından polise saldıran grupla karşıt görüşlü grup arasında çıkan silahlı çatışmada 2 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Kurtalan ilçesinde meydana gelen izinsiz gösterilerde 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

BELEDİYE BİNASINA SALDIRDILAR

Siirt'te, Kobani saldırısını gerekçe gösteren göstericiler Kurtalan ilçe belediyesini saldırdı. Belediye garajında bulunan araçları ateşe veren göstericiler daha sonra polis panzerine ve belediye binasına molotof attı.

SİLAHLI ÇATIŞMA

Daha sonra göstericiler ile başka bir grup arasında silahlı çatışma çıktı. Çıkan olayda Yusuf Ç., Necat Ç., Cihan T., Bedriye Y., Hikmet B., Mehmet Ç., Mehdi E., Cüneyt Y. ile birlikte ismi tespit edilmeyen 6 kişi ağır yaralandı.

7 KİŞİ YOĞUN BAKIMDA

Kurtalan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar daha sonra Siirt Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Yusuf Ç. ve Mehdi E. hayatını kaybederken, ağır yaralanan Cüneyt Y. ile birlikte ağır yaralanan 6 kişi yoğun bakım ünitesine alındı. Olayların devam ettiği kentte ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

MUŞ'DA 25 YAŞINDAKİ GENÇ KURŞUNA HEDEF OLDU

Muş'un Varto İlçesi'nde, Suriye'nin Kobani kentine yönelik IŞİD saldırısını protesto protesto için yapılan gösteriler sırasında açılan ateşle, 25 yaşındaki Hakan Buksur hayatını kaybetti.

GÖSTERİCİLERE POLİS MÜDAHALESİ

IŞİD'in Kobani'deki saldırısının protesto edildiği Varto İlçesi'nde, esnaf kepenk açmadı. Tüm cadde ve sokaklarda barikat kuran grup, Kobani için sloganlar attı. Polis, barikat kurarak, ateş yakan gruba biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti.

25 YAŞINDAKİ GENÇ KURŞUNA HEDEF OLDU

Müdahaleye taş ve molotof kokteyli ile karşılık veren grup arasında gerginlik tırmandı. Çıkan olaylar sırasında açılan ateşle 25 yaşındaki Hakan Buksur öldü. Buksur'un cesedi Varto Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Varto'nun Buzlugöze Köyü'nde yaşayan Buksur'un ilçe merkezinde inşaatlarda çalıştığı öğrenildi.

 

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2014, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195