Title of a News Article

‘Kobani düşmeyecek’

 ‘Kobani düşmeyecek’
banner206

Türkiye sınırındaki Suriye’nin Kobani Kantonu Eş Başkanı Enver Müslim, Kobani’yi IŞİD’e vermeyeceklerini söyledi.

Müslim, ’Özellikle Türkiye kendi arasında de IŞİD’e müdahale etmeli, olmadan sonra IŞİD başına bela olur. Erdoğan’ın açıklamasında ’tek hasım IŞİD’ demesi bizleri umutlandırdı. Çünkü bugün IŞİD var, yarın yoktur. Ancak bizler herzaman Türklerin yanı başındayız’ dedi.DHA ekibi, günlerdir dünya gündeminde ve IŞİD tehdidi altındaki Suriye’nin Kobani alanına geçti ve buradaki son vaziyeti görüntüledi. Yoğun göç dalgasının olduğu, iri çoğunluğunun Türkiye’ye sığındığı Kobani’de kalanlar ise silahlarla nöbet tutuyor. Aralarında çocuk ve bayanların da yer aldığı gruplar, sokaklarda devriyle gezip nöbet tutuyor.Genelinde sessizliğin hakim yer aldığı ilçede IŞİD’e karşı iri bir savaş verdiklerini anlatım eden, tıpkı sürede PYD Eş Başkanı Salih Müslim’in kardeşi bulunan Kobani Kanton Eş Başkanı Enver Müslim, kendilerinin ağır silahları bulunmadığını söyledi. En iri silahlarının direniş inancı olduklarını kaydeden Müslim, Kobani’den göç edenlerin yüzde 60’nın kendi topraklarında savaşmak için Kobani’ye art döndüğünü anlatım etti. Müslim şunları söyledi:

 

Kobani düşmeyecek

Şu an IŞİD, Kobani’ye 6 kilometre mesafede bulunuyor. Kobani’nin güneyinde iri bir harp var. Zaman süre fazla aşırı şiddetli çatışmalar devam ediyor. Halkımız gençlerimiz iri bir harp veriyorlar. Ne olursa olsun Kobani düşmeyecek. Kobani’de IŞİD çetelerini temizleyeceğiz. 12 gündür yaşanan çatışmalarda yüzlerce IŞİD üyesi öldürüldü. Bazılarını da sağ yakaladık. Bizim ise şu esas kadar 30 da kaybımız var. Birkaç savaşçımızda yaralandı.

 

Psikolojik savaş var

Kobani’de iki ayrı harp verdiklerini; birinin IŞİD’e karşı, diğerinin ise psikolojik olduğunu söz eden Müslim, ’IŞİD Kobani köylerine saldırınca, IŞİD Kobani’yi de ele geçirecek diye bir söylem çıktı. Ondan ötürü insanlardan bir bölümü Kobani’yi terk ederek Türkiye’ye göç etti. Sonra baktı ki Kobani düşmüyor, düşmeyecek diye, Kobani’ye yine art gelmeye başladı. Kobani’den göç edenlerin yüzde 60’ı Kobani’ye yine art döndü. Şimdi Kobani’de iri bir direniş var. YPG’li savaşçılarımızın morali yerinde, herhangi bir problem yok. Halk seferberlik biçiminde IŞİD’e karşı savaşıyor. Kobani’ye Avrupa’dan ve başka ülkelerden Türkiye’den de bireyler gelip IŞİD’e karşı savaşıyorlar. Kobani ne Rakka’dır, ne Musul’dur, ne Hamma’dır Kobani Kobanidir’ diye konuştu.

 

‘Türkler bizim dostumuzdur’

Türkiye’nin, IŞİD ile kendi arasında savaş etmesi gerektiğini anlatım eden Enver Müslim, şöyle konuştu:’ABD ile başka devletler IŞİD’e karşı müdahale etsin. Özellikle Türkiye kendi arasında de IŞİD’e müdahale etmeli, olmadan sonra IŞİD başına bela olur. Türkiye’de bir takım yöneticiler IŞİD’e destek veriyor. Hastanelerde tedavisi yapılıyor, otellerde yatırılıyor. Silah veriyor bunu da biliyoruz. Bu yanlıştır. Bu yanlıştan vazgeçmeli. IŞİD’de ne ahlak var, ne de haysiyet var. Bunlar yalancı, talancı, hırsızlar. ABD’nin IŞİD mevzilerini vurması bizleri fazla aşırı mesut etti. En kısa sürede Kobani etrafında bulunan mevzilerinin vurulmasını bekliyoruz. Havadan ABD, karadan ise YPG saldırırsa en kısa sürede çözüme ulaşırız. IŞİD’in Kobani’de iri bir vuruş alacağından eminim. Yine Türkiye destekli bir takım trenlerle IŞİD lojistik ve askeri katkısı yapılıyor. Bunların yaşanmamasını istiyoruz. Türkler bizim dostumuzdur. Rehin tutulan 49 konsolosluk görevlisinin bırakılmasından ötürü biz de fazla aşırı mesut olduk. Erdoğan’ın açıklamasında ’Tek hasım IŞİD’ demesi bizleri umutlandırdı. Çünkü bugün IŞİD var, yarın yoktur. Ancak bizler herzaman Türklerin yanı başındayız.’Silahlı YPG’liler ise Türkiye’ye sığınanlara seslenerek ’Herkes içini sorunsuz tutsun Kobani’yi kanımızın son damlasına kadar savunacağız. Kobani asla IŞİD’in eline geçmeyecek. Bunun için elli silah tutan hepimizin kendi toprağı için savaşmaya gelmesini istiyoruz” çağrısında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2014, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195