Title of a News Article

Kobani kan gölüne döndü

 Kobani kan gölüne döndü
banner206

IŞİD Kobani'de iki ayrı noktaya bayrak dikerken merkeze doğru ilerleyişini de sürdürüyor. IŞİD ile YPG arasında sokak çatışmaları başlarken çok sayıda ölü ve yaralı var.

Suriye'nin kuzeyindeki Kürt kenti Kobani'ye saldıran IŞİD üyeleri, kent merkezine bugün itibariyle biraz daha yaklaştı. IŞİD ile YPG güçlerinin Kobani'deki çatışmaları kentin dış mahallelerinde, sokaklarda sürüyor. IŞİD üyeleri ile Kobani'yi savunan YPG'liler sanayi bölgesi olarak bilinen 48. Cadde'de çatışıyor.

İki taraftan da çok sayıda ölü ve yaralı var. Son olarak gazeteciler de dahil yaklaşık 300 kişi Kobani'den tahliye edildi. Öte yandan Türkiye sınırına yığılan kalabılık grupların içeri alınması için çalışma başlatıldı.

 

"DOĞU KESİMİ KONTROL ALTINA ALDI, 2 BİN KİŞİ İLE KOBANİ'YE GİRDİ"

Yerel kaynaklar, IŞİD'in, ilçenin doğu kesiminde denetimi büyük oranda sağladığını belirtti. Terör örgütünün, sokak savaşının devam ettiği Kobani'ye 2 bin kişi ile girdiği kaydedildi. Bu arada IŞİD'in ilerleyişi karşısında ilçeden kaçışların devam ettiğini ifade edildi.

 

TÜRKİYE SINIRI SİLAH SESLERİ İLE İNLİYOR

Çatışmalar Türkiye sınırındaki Büyükkendirci (Edmenek) mahallesinin hemen karşısında da yoğunlaşmış durumda. Sınıra yakın mesafeden sık sık silah sesleri geliyor.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2014, 23:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195