Title of a News Article

Kobani'de haberler kötü!

Kobani'de haberler kötü!
banner206
Kobani'de IŞİD'in saldırısında ölenlerin sayısı 146'ya yükseldi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı, "IŞİD'in Suriye'de gerçekleştirdiği en büyük ikinci katliam" dedi.

IŞİD'in perşembe sabahı Kobani ve çevresine düzenlediği saldırılarda ölen sivillerin sayısı 146'ya yükseldi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Rami Abdülrahman, Kobani'deki ölümleri "IŞİD'in Suriye'de gerçekleştirdiği en büyük ikinci katliam" olarak nitelendirdi.

Reuters kentteki Kürt yetkililere dayandırdığı haberde, IŞİD'in Perşembe günü üç ayrı koldan kente saldırı başlattığını duyurdu. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise IŞİD ile YPG güçleri arasında Kobani'nin içinde çatışmaların yaşandığını belirtti. Gözlemevi IŞİD'in öğle saatlerinde kentte bombalı araçla bir saldırı daha düzenlendiğini açıkladı. Saldırı Türkiye tarafındaki güvenlik kameraları tarafından da görüntülendi.

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Kobani'den 130 yaralının Suruç Devlet Hastanesi'ne getirildiğini söyledi. Durumu ağır olanların Şanlıurfa'daki hastanelere sevk edildiğini belirten Öztürk, yaralılardan dördünün hastanede hayatını kaybettiğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarları ve Genelurmay Başkanı ile bir araya gelerek Kobani'deki son gelişmeler hakkında görüştü.

 

YPG: IŞİD'İN TÜRKİYE'DEN GEÇTİĞİNE DAİR KANIT YOK

YPG Sözcüsü Redur Halil de Al Jazeera English'e yaptığı açıklamada IŞİD'in Kobani'ye kentin güneybatısından girdiğini açıklarken, "YPG üniforması giymiş bir grup IŞİD üyesi muhaliflerin bayrağını çektikleri 5 araçla Kobani'ye girdi. Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarında bir bombalı aracı patlattılar" dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2015, 13:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195