Title of a News Article

Kobani’de Kürtlerin tepe zaferi

 Kobani’de Kürtlerin tepe zaferi
banner206

Kobani savaşında kritik öneme sahip Mıştenur tepesi el değiştirdi. Kobane'den gelen son dakika haberlere göre IŞİD tepeyi kaybetti.

KOBANİ 'de Kürt güçleri savaşın gidişatı açısından kritik öneme sahip olan Mıştenur Tepesi'nin bir bölümünü IŞİD'in elinden almayı başardı. İşte Kobane savaşındaki son durum hakkında bilgi veren kaynaklar 40 IŞİD militanının öldürüldüğünü duyurdu..

Kobani’deki Peşmerge Güçleri Komutanı Amid Dıham Gergeri, stratejik öneme sahip Mıştenur Tepesi’nin bir bölümünün IŞİD’den alındığını söyledi.

 

KOBANİ'DE 4 AYDIR SAVAŞ VAR

Kobani kentinde IŞİD ile Kürt güçleri arasındaki savaş 127’nci gününe girdi. Geride kalan 4 ay içinde Peşmerge güçlerinin girişine rağmen IŞİD karşısında beklenen mutlak zafer henüz gelmedi. IŞİD ilk günlerde yaşadığı şoka rağmen Kobani'de tutunmaya devam ediyor.

 

MIŞTENUR TEPESİ SAVAŞI

Kobani'den gelen son dakika haberlere göre savaşın kaderini belirlemede önemli bir yere sahip olan Mıştenur tepesinde Kürt güçleri önemli bir başarı elde etti. Tepenin bir kısmını almayı başardılar.

Peşmerge Güçleri Komutanı Amid Dıham Gergeri, Mıştenur Tepesi’nin çok stratejik bir önem sahip olduğuna dikkat çekerek, alınması için uzun zamandan hazırlık yapıldığını aktardı.

Dün akşam saat 22:00 sıralarından itibaren tepenin bir bölümünün Kürt güçlerinin eline geçtiğini aktaran Gergeri, çatışmaların devam ettiği bilgisini verdi.

 

ABD HAVADAN VURDU

ABD öncülüğündeki koalisyonun savaş uçaklarının tepede bulunan IŞİD mevzilerini vurduğunu dile getiren Gergeri, Peşmerge Güçleri’nin havan topu ve roketlerle saldırdığını kaydetti.

Gergeri, artık IŞİD’e takviyelerin eskisi gibi rahatlıkla gelemeyeceğini ve doğu cephesinde bulunduğu birkaç mahallede sıkışacağını söyledi.

Peşmerge komutanı, Kobani’nin tamamının kurtarılmasının yakın olduğunu da belirtti. Mıştenur Tepesi, çevre kentleri Kobani’ye bağlayan yolların kavşağında bulunuyor.

 

ÇOK SAYIDA IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Mıştenur tepesi çatışmalarında çok sayıda IŞİD’linin öldürüldüğü ve ağır bir cephaneye el konulduğu öğrenildi. Kürt kaynaklardan gelen haberlere göre öldürülen IŞİD'li sayısı 40'ın üzerinde. Çatışma sonrasında 1 adet 12,5'luk doçka ve 150 adet 12,5'luk doçka mermisi, 3 adet BKC ve 5.000 adet BKC mermisi, 8 adet kalaşnikof, 21 kalaşnikof şarjorü ve 3.700 adet kalaşnikof mermisi, 1 adet B7 roketatar ve 7 adet B7 roketatar mermisi, 16 adet elbombası, 2 adet elyapımı mayın, 4 adet askeri çanta, 11 raxt, 5 adet telsiz cihaz, 1 adet dürbün ele geçirildi.

Kobani’de 5’inci ayına giren savaşta Peşmerge Güçleri, Halk Savunma Birlikleri’ne (YPG) destek amacıyla kentte bulunuyor.

Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) bazı birlikleri ile gönüllü Kürt savaşçıları da Kobani’de IŞİD’e karşı savaşıyor.(internethaber)

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2015, 19:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195