Title of a News Article

Kobani'de kutlamalar başladı

Kobani'de kutlamalar başladı
banner206
 Kürt güçlerinin, Türkiye- Suriye sınırındaki Kobani'nin kontrolünü tamamen ele geçirdiği bildirildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdel Rahman, AFP'ye yaptığı açıklamada, "(PKK'nın Suriye'deki kolu) YPG, IŞİD militanlarını Kobani'den çıkardı ve kasabanın kontrolünü ele geçirdi." dedi.

ÇATIŞMA YOK

Rahman, "Kürtlerin, Kobani'nin doğusundaki dış mahallelerde IŞİD militanlarını takip ettiğini fakat çatışmaya girilmediğini" sözlerine ekledi.

MÜSLİM'DEN SON AÇIKLAMA

BBC Türkçe'ye konuşan Kobani Kantonu Eş Başkanı Enver Müslim, Kaniya Kurda mahallesindeki birkaç cadde dışında Kobani'de denetim sağladıklarını, o caddeleri de aldıktan sonra Kobani'nin köylerine yönelik bir hamle başlatacaklarını söylemişti.

Müslim, son çatışmalarda onlarca IŞİD militanının öldüğünü, ölenler arasında birçok yabancı savaşçının da olduğunu belirtmişti.

DİYARBAKIR SOKAKLARINDA KOBANİ KUTLAMASI

5 aydır çatışmaların sürdüğü Kobani'nin artık tamamen Kürt güçlerinin eline geçtiğinin duyulması üzerine kutlamalar başladı.

Kobani'nin kurtarıldığı haberinin gelmesiyle birlikte yüzlerce kişi Diyarbakır 'da DBP İl Örgütü binasının önünde toplandı. Kobani için sloganlar atan topluluk, halay çekti.

Benzer kutlamaların diğer illere de yayılması bekleniyor.

RUDAW: SADECE 1 MAHALLE KALDI

Barzani'ye yakınlığıyla bilinen internet sitesi Rudaw ise, kentin sadece bir mahallesinin kurtarılamadığını yazdı.

Rûdaw'a konuşan Peşmerge Komutanı Emid Muslih Zebari, " YPG savaşçıları ile beraber bugün Sanayi Mahallesi ile Kaniye Kurdan mahallelerini kontrol ettik. Kaniye Kurdan Mahallesi'nde şiddetli çatışmalar yaşandı." dedi.

YPG militanları zaferlerini halay çekerek kutladılar.

Zebari, çok sayıda intihar saldırganı bulunması nedeniyle temkinli davrandıklarını ve ağır ilerlediklerini söyledi. Peşmerge Komutanı, geriye yalnızca Mıktel Mahallesi'nin kaldığını iletti.

BOMBALAR İLE MAYINLAR TEMİZLENDİ

Emid Muslih Zebari ayrıca, YPG'lilerin, kurtarılan Termik ve Memite köyleri çevresindeki bombalar ile mayınları temizlediğini ifade etti.

YPG, PEŞMERGE VE ABD'DEN ORTAK MÜCADELE

Kobani'de 5'inci ayındaki savaşta YPG güçlerine peşmergelerin yanı sıra ABD'den de hemen hemen her gün havadan düzenlediği saldırılarla destek veriyordu.

ÇATIŞMALARDA EN AZ 1600 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kobani'yi harabeye dönüştüren çatışmalarda, en az 1600 kişi öldü. IŞİD saldırısı sonrası on binlerce Kobanili, sığınmacı olarak Türkiye tarafına geçti.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2015, 17:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195