Title of a News Article

Kobani'deki çatışmalar Bayramda da susmadı

Kobani'deki çatışmalar Bayramda da susmadı
banner206

 Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nin Mürşitpınar Mahallesi'nin karşısında bulunan Suriye'nin Kobani kentinde beklenen ateşkes sağlanmadı ve IŞİD örgütü militanları ile YPG güçleri bayram sabahı da birbiriyle çatıştı. Bayram sabahı sık sık duyulan silah sesleri ise Kobani'de sokak savaşlarının başladığının işareti olarak yorumlandı.

Kobani'yi ele geçirmek isteyen IŞİD militanları 20 gün önce bu ilçeye yönelik saldırı başlattı. IŞİD militanlarının saldırısı sırasında evlerini terk eden binlerce Suriyeli sınırı aşarak Türkiye'ye sığındı. IŞİD militanları; doğu, batı ve güney yönlerinden sardığı Kobani'yi günlerdir top ve havan atışları ile vuruyor. YPG güçleri ise savunduğu Kobani'ye saldıran IŞİD militanlarının saldırısını püskürtmek için çabalıyor.

 

BAYRAM SABAHI DA ÇATIŞMALAR DURMADI

Günlerdir süren çatışmaların ardından Suriye'deki kanaat önderleri ve aşiretler, IŞİD ve YPG güçlerinin kutsal kabul edilen Kurban bayramında ateşkes ilan ederek silahları susturmaları çağrısı yaptı. Yapılan ateşkes çağrısına IŞİD militanlarının bayramın sadece ilk günü uyacaklarını söyledikleri ileri sürüldü. Ancak, daha önce bayram namazını Kobani'de kılacaklarını ve resmi adı Ayn-el Arap olan Kobani'ye Ayn-el İslam olarak değiştirecekleri iddiasında bulunan IŞİD militanları, bir günlük ateşkese de uymadı ve bayram sabahı da saldırısını sürdürdü. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Kobani'de sık sık havan ve silah sesleri gelmeye devam etti.

Kobani'den sıkça duyulan silah sesleri Kobani'de YPG'nin istediği ve günlerdir beklenen sokak savaşlarının başladığı şekilde yorumlandı. Özellikle ilçenin doğu kısmındaki mahallelerde yoğun olarak duyulan silah sesleri IŞİD ile YPG güçlerinin sokak savaşına başlaması olarak gösterildi.

 

SINIRA KİMSE YAKLAŞTIRILMIYOR

Suruç'a giden yollarda kontrol noktaları oluşturan güvenlik güçleri ise daha önce Mürşitpınar Mahallesi yakınlarına kadar izin verdiği geçişleri bugün durdurdu. Sivillerin ve gazetecilerin bölgeye yaklaşmasına izin vermeyen güvenlik güçleri, bunun sebebini ise sınırı aşabilecek mermilere hedef olunmasını önlemek olarak gösterdi. Bu arada çatışmalar sırasında yaralanan bazı YPG'liler ise Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan ambulanslarla tedavi için Suruç Devlet Hastanesi'ne taşındı.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2014, 08:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195