Title of a News Article

Kobani'den tüyler ürperten fotoğraflar

Kobani'den tüyler ürperten fotoğraflar
banner206
Urfastar Muhabirleri, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nin karşısında bulunan ve 134 gün süren savaşın ardından IŞİD militanlarının püskürtülmesiyle YPG kontrolüne geçen Kobani’yi fotoğrafladı.  

Karadan peşmerge ile Özgür Suriye Ordusu'nun, havadan ise ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin bombardıman desteğini alan YPG güçleri, geçtiğimiz hafta 4 ayı aşkın şiddetli çatışmaların ardından Kobani’de kontrolü ele geçirmişti. Yurdun dört bir tarafından Şanlıurfa’ya gelen vatandaşlar, Suruç İlçesinin karşısında yer alan Kobani’yi görmek istiyorlar. Dünya basınının da yakından takip ettiği Kobani’ye Urfastar Muhabirleri de girmeyi başardı. Şuanda güvenliği YPG, Özgür Suriye Ordusu ve Peşmergenin elinde bulunan Halep’in Kobani İlçesine girmeyi başaran muhabirlerimizin objektiflerine korkunç kareler yansıdı.

 

Dehşet verici fotoğraflar

Savaşın ardından harap olan kentinde Urfastar Muhabirlerinin objektiflerine dehşet verici fotoğraflar takıldı. Fotoğraflarda, Kobani’de ağır çatışmalar nedeniyle binaların bazıları tamamen çökerken, bazılarının oturulmayacak hale geldiği görülüyor. Ayrıca bazı yerlerde de yanmış ve parçalanmış IŞİD teröristlerinin cenazeleri görülüyor. Yanmış olan cesetlere hava bombardımanının neden olduğu tahmin ediliyor.

Bu arada savaşın izlerini taşıdığı Kobani'deki bazı yerleşim birimlerinin 'teröre dikkat çekmek amacıyla' bir süre harabe bırakılması planlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2015, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195