Title of a News Article

Kobani'ye Peşmergeden önce onlar girdi

Kobani'ye Peşmergeden önce onlar girdi
banner206
 Çatışmaların 45 gündür sürdüğü Suriye'nin Kobani kentine, Irak Bölgesel Kürt yönetimi tarafından gönderilen peşmergelerden önce Özgür Suriye Ordusu mensupları girdi.

Çatışmaların 45 gündür sürdüğü Suriye'nin Kobani kentine, Irak Bölgesel Kürt yönetimi tarafından gönderilen peşmergelerden önce Özgür Suriye Ordusu mensupları girdi. Sabah erken saatlerde Kobani'nin yanı başındaki Suruç'un Mürşitpınar Mahallesi yakınlarında 10-12 kişilik gruplar halinde görülen ÖSO militanları Suriye'ye geçti.

Suriye'nin Kobani kentini ele geçirmek isteyen IŞİD militanlarına karşı direnen YPG güçlerine, Irak Bölgesel Kürt yönetimi tarafından peşmerge gönderilmesi kararlaştırıldı. Bir süredir gönderilmesi beklenen peşmergelerin ilk grubu, gece saat 01.00 sıralarında havayolu ile Şanlıurfa'ya geldi. Kente gelişlerinin ardından polis eskortu ile yola çıkan ve Suruç'a ilerleyen peşmergelerin nereye gittiği bilinmezken, güvenlik güçleri gazetecilerin Şanlıurfa ve Suruç'ta yolunu keserek takibi önledi. Saat 03.00 sıralarında Suruç'a gelen peşmergeler sınır hattı yakınlarında bilinmeyen bir noktaya götürüldüğü ve burada Habur'dan geçen ikinci konvoyun gelişini beklemeye başladığı bildirildi.

 

ÖSO MENSUPLARI KOBANİ'YE GİRDİ

Peşmergelerin girmesi beklenen Kobani'ye ilk giren ise, Öncüpınar bölgesinden Türkiye'ye geçtikleri belirtilen Özgür Suriye Ordusu mensupları oldu. Sabah erken saatlerden itibaren sınırın sıfır noktasında bulunan ve güvenlik gerekçesiyle uzun süredir boşaltılmış olan Mürşitpınar Mahallesi'ndeki ağaçlıklı bir alandan 10 ve 12 kişilik gruplar halinde Özgür Suriye Ordusu mensupları çıktı. Sırtlarında çantaları olan değişik yaşlardaki ÖSO mensupları, sınırdan geçerek Suriye tarafına gitti. ÖSO mensuplarının sınırı geçişi sırasında IŞİD militanlarının kendilerini görmesine engel olmak için eğilerek ve koşarak sınır hattına gittikleri görüldü. Bu arada sınır hattında ÖSO militanlarının üzerinde doçka bulunan kamyonetlerle Kobani'de YPG kontrolündeki batı bölgesine gittiği de dikkat çekti. ÖSO mensuplarının yurda hangi noktodan girdiği ise öğrenilemedi.

 

KOBANİ YİNE PATLAMALARLA GÜNE UYANDI

Peşmergelerin gelişi ile bundan sonraki gelişmelerin merak edildiği Kobani, yeni güne yine patlamalarla uyandı. Aralıklarla silah seslerinin duyulduğu Kobani'de sık sık havan ve roket atışları yapılırken, ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları da 2 kez Türkiye sınırına yakın noktadaki IŞİD mevzilerine yönelik bombardıman düzenledi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2014, 12:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195