Title of a News Article

Kobanê'ye dönecek

Kobanê'ye dönecek
banner206
 DAİŞ çetelerinin Kobanê'ye dönük saldırıları sonrası savaşın vahşetini en çok hisseden Kobanêli kadınlardan Cemile Sadık, kızı Heyman'ın doğduğu gün terk etmek zorunda kaldığı topraklarına dönmenin özlemini yaşıyor.

DAİŞ çetelerinin saldırılarının en fazla mağdur ettiği kadınlar, katledilerek, tecavüze uğrayarak, pazarlarda satılarak, köle edilerek vahşetin her türlüsünü yaşadı. Kobanê'deki DAİŞ zulmünden kaçan kadınlar ise, Suruç'un birçok sınır köyüne yerleşerek her gün sınırların ardından topraklarına dönmenin umuduyla yaşadı. YPJ/YPG güçlerinin özgürleştirdiği Kobanê, kadınların umutlarını yeniden yeşertti.

Bu kadınlardan biri olan Cemile Sadık, kızı Heyman'la beraber 5 aydır Birecik'in Aşme köyünde yaşamını sürdürüyor. Sadık, 5 ay önce kızı Heyman'ı dünyaya getirmek üzere Kobanê'nin kent merkezindeki hastanede bulunduğu sırada, DAİŞ çeteleri kent merkezine ağır silahlarla saldırılar düzenledi. Çete saldırıları sürerken doğum yapan Sadık, bir gece bile evinde kalamadan yeni doğmuş çocuğuyla Suruç'a geldi. Sonrasında ise Birecik ilçesine bağlı Aşme köyüne gelen Sadık, 5 aylık çocuğu ve eşi ile burada kalıyor. Sadık'ın iki kardeşi ise kardeşi, YPG saflarında Kobanê direnişinde.

 

'Kızım doğduğu topraklarda bir gece bile kalamadı'

Sadık, Kobanê'den Suruç'a geliş süreçlerini, "Kobanê'de bulunan bir hastanede doğum yaptığım esnada DAİŞ çeteleri hastanenin yakınına ağır silahlarla saldırı düzenledi. Bu saldırılar sırasında hastane de hasar gördü ve ben de doğum işlemlerimin ardından taburcu edilerek apar topar Suruç'a gelmek durumunda kaldım" diye anlattı. Topraklarını bırakmak zorunda kaldıklarını ifade eden Sadık, en çok da kızının doğduğu topraklarda bir gece bile kalamamış olmasından dolayı içinin buruk kaldığını söyledi. Kızı Heyman'ın ne evini, ne de doğduğu kenti göremediğini üzülerek belirten Sadık, "Kızımın adını Ferman koymamı istemişlerdi. 'Sürgüne ferman çıkarıldı kızının adı Ferman olsun' dediler. Ama ben vatanından ayrı kalmış anlamına gelen Heyman ismini verdim. Tek isteğim kızımla birlikte topraklarımıza geri dönebilmek ve onu doğduğu yerlerde büyütebilmek" şeklinde konuştu.

 

'YPJ/YPG güçlerine minnettarız'

Kente dönme özlemi içerisinde olduğunu dile getiren Sadık, "Kobanê'yi bu vahşi çetelerden temizleyen YPJ/YPG güçlerine minnettarız. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Şu an bulunduğumuz köyün hemen karşısındaki Aşme tepesi de YPJ/YPG güçlerince temizlendi. Bir an önce kızım Heyman'ın doğduğu memleketim Kobanê'ye dönmek istiyorum" dedi. (DİHA)

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2015, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195