Title of a News Article

Kod adı: ayakkabı

.

Kod adı: ayakkabı
banner206

 Terör örgütü DAEŞ’in Türkiye’de düzenlediği saldırılarda kullandığı patlayıcıları Suriye’den getirdiği ortaya çıktı. Teröristlerin ‘bomba’ için ‘ayakkabı’ kodunu kullandığı tespit edildi.

DAEŞ’le ilgili yürütülen soruşturmada, teröristlerin Suriye’den Türkiye’ye birçok kez patlayıcı madde sevkiyatı yaptığı ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı’nca kırmızı listede aranan örgütün sözde sınır emiri ‘Ebu Bekir’ kod adlı İlhami Balı ile teröristler arasında yapılan telefon konuşmalarında bombaların ‘ayakkabı’, patlayıcı imalatında kullanılan amonyum nitratlı gübrenin ise zirai ilaç olarak kodlandığı belirlendi.


DİNLEMEYE TAKILDI
Sınırdaki patlayıcı sevkiyatı İlhami Balı ile DAEŞ’in kontrolünde kaçakçılık yapan Hüseyin adlı kişi arasındaki telefon görüşmesine şöyle yansıdı:

- Hüseyin: Aldığımız ayakkabıları motorun yanına, sıcaklığa koysak bir şey olur mu?

- İlhami: Hangi ayakkabıları?

- Hüseyin: Bugün aldım ya. Şehre gidecek. Bunu motorun yanına koysak bir şey olur mu?

- İlhami: Yok bir şey olmaz.

Üç maymunu oynadılar

Türkiye'nin kalbi Atatürk Havalimanı’nda 47 kişinin ölümü ile sonuçlanan terör saldırısına ilişkin gözaltına alınan 11’i yabancı uyruklu 17 kişi daha tutuklandı. Böylece tutuklu sayısı 30’a yükseldi. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Ahmet Demirhüyük tarafından sorgulanan zanlılar, teknik ve fiziki takip; hatta havalimanı saldırısını düzenleyen teröristlerin kaldığı evde yakalanmalarına rağmen, DAEŞ’e üye olmadıklarını ve canlı bombaları tanımadıklarını ileri sürdüler.

Zanlılardan Cengizhan Ç., DAEŞ’in görüşlerini benimsediğini belirterek, “Savundukları şeylere inandım. Suriye’ye gitmeye karar verdim, ancak Şanlıurfa’dan geri döndüm” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2016, 11:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195