Title of a News Article

Konferans Siverek ile devam edecek

Konferans Siverek ile devam edecek
banner206

 “Yeni Türkiye Geleceğini Tartışıyor” konferanslar serisi olarak ‘Madde bağımlılığı ile mücadele’ adlı seminer bu kez Siverek'te düzenlenecek.

5 Şubat Perşembe günü Siverek'te düzenlenecek olan ‘Madde bağımlılığı ile mücadele’ konferansına konuşmacı olarak Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Vali İzzettin Küçük, Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi

Mazhar Bağlı, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Hastane Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Muhammed Örnek katılacak.

Projenin Koordinatörlüğünü yürüten Şanlıurfalı Eğitimci, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Danışmanlarından Zeynep Müjde Sakar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Siverek ilçe belediyesinin ‘’Yeni Türkiye Geleceğini Tartışıyor Konferanslar Serisi’’ olarak düzenleyeceği seminerde ilk toplantıyı Dünyada ve Türkiye'de önemli bir sorun haline gelen madde bağımlılığı ile mücadele konusu ile gerçekleştireceklerini söyledi.

"Madde bağımlısı gençlere baktığımızda sorunun temelinde erken çocukluk döneminin insan yaşamındaki önemini görüyoruz" diyen Sakar, açıklamasında şunları kaydetti;

"Bu dönemdeki eğitim çocuğun gelecekteki yaşamını önemli ölçüde etkiler. Çocuğun ilk eğitimi ailede başlar. Çocukluktan başlayan süreçte bireyin boşluklar yaşaması madde bağımlısı olmasına neden olmaktadır. Madde bağımlılığı tedavisi görmüş ya da yüksek oranda madde bağımlılığı riski taşıyan gençlerin sosyal uyumlarını güçlendirmeye, yaşam standartlarını iyileştirmeye, toplumla bütünleşmesine katkı sağlamaya, gençleri ikili ilişkilerde ve toplumsal ilişkilerde psikolojik-sosyal yönlerden destekleyerek daha sağlıklı ruh yapısına sahip bireylerin yetiştirilmesine yönelik bir projedir,Şanlıurfa’nın Siverek  ilçesi pilot ilçe olarak alınacak olup diğer ilçelerin katılımı sağlanacaktır Gerçekleştirilecek olan  çalışma yalnızca madde bağımlılarına yönelik  bir eğitim vermeye dayanan değil, Şanlıurfa da  sivil toplum örgütleri ile ilişkili bir hareketlenme, bölge-içi buluşma, bölge-dışı köprü olma işlevlerini hedefleyen biçimde tasarımlanmıştır. Toplantılara katılacak olan ilçedeki kişi ve kuruluşların, bu çalışma ve çalışmanın amacı konusunda bilgi sahibi olmaları, çalışmanın, bu konuda kamuoyu oluşturmak için bir fırsat yaratması beklenmektedir, Bu bakımdan, çalışmanın başarısında madde bağımlısı gençlerin sosyal uyum sağlamaya ve kişilerin kendi yeteneklerini keşfetmelerine, özgüvenlerini arttırmaya yönelik faaliyetler gerçekleştirilecektir."

 

 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2015, 16:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195