Title of a News Article

Korkulan oldu!

Korkulan oldu!
banner206
 Şanlıurfa’da sosyal medyada örgütlenerek 'Suriyelileri istemiyoruz' mitingi yapmak isteyen, ancak valilik tarafından izin verilmeyen grup, sokak arasında karşılaştıkları 3 Suriyeliden 1'ini bıçakla yaraladı, 2'sini de tekme tokat dövdü. Olayla ilgili 15 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa'da bazı kişiler sosyal medya üzerinden oluşturdukları grup ile bugün kent merkezindeki Topçu Meydanı'nda; 'Suriyelileri istemiyoruz' mitingi yapacaklarını duyurdu. Konunun duyulmasının ardından hafta içi açıklama yapan Şanlıurfa Valisi, Suriyelilere karşı yapılacak mitinge izin verilmeyeceğini ve yasa dışı toplanmaların engelleneceğini söyledi.

Sosyal medyada çağrıların devam etmesi nedeniyle polisler bugün mitingin yapılması planlanan Topçu Meydanı ve çevresinde zırhlı araçlar ile yoğun önlem aldı. Meydana giden yolların polis tarafından kapatılması üzerine, birkaç kişilik gruplar halinde toplanan ancak alana giremeyenler sokak aralarında korsan gösteri yapmak istedi. Büyükşehir Belediyesi'nin arka sokağında toplanan yaklaşık 30 kişilik grup, karşılarına çıkan 3 Suriyeli ile tartışmaya başladı. Kısa sürede sonra da gruptakiler Suriyelilere saldırdı. Suriyelilerden 1'i bıçaklandı, 2'si tekme- tokat dövüldü.

 

POLİS BİBER GAZIYLA MÜDAHALE ETTİ

Esnafın engellemeye çalıştığı gruba, ihbar üzerine gelen polis ekibi müdahale etti. Biber gazı kullanan polisler etkisiz hale getirdiği gruptan bazılarını gözaltına aldı.

Bu sırada yaralanan 3 Suriyeli ise sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından tedavi için Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Polis olayla ilgili 15 kişiyi gözaltına alınırken, Topçu Meydanı ile kentin birçok noktasında zırhlı araçlarla önlemlerini artırdı.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2015, 17:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
ismail demir
ismail demir - 9 yıl Önce

Urfa doğunun parısı bız doğulular olarak batı ya taraf gıttığımızde övunuruz de övunuruz neymiş urfalılar cok mısafır perver insankar derız pekı butun urfalılara soruyorum nerde misafir perver liğiniz bır urfalı olarak. Ve guzel urfamın adnı kirleten lerı kınıyorum yazıklar olsun diyorum hiç yakışmayan bir durum

SIRADAKİ HABER

banner195