Title of a News Article

Koronayı anında bitirecek Antikor...

Koronayı anında bitirecek Antikor...
banner206

İngiliz The Guardian gazetesinde yer alan habere göre; İngiliz uzmanlar, Kovid-19'a karşı anında bağışıklık kazandıran bir antikor tedavisi üzerinde çalışmaya başladı. Uzun dönemli koruma sağlaması amaçlanan ilacın, yüz binlerce kişinin hayatını kurtarabileceği düşünülüyor.

Ulusal Sağlık Sistemi'ne bağlı University College London Hastanesi (UCLH) ile ilaç şirketi AstraZeneca'nın ortaklığında ve "AZD7442" adlı antikorla geliştirilen ilaç, virüsü kapan kişiye uygulanarak, o kişinin hastalığı yaymasını ve ağır geçirmesini engelliyor.

İlk olarak 10 kişilik bir ekiple denenen ilacın en az 6, en çok da 1 yıla kadar koruma sağlayacağı düşünülüyor. İlacın 1125 kişi ile global çapta denenmesi de hedefleniyor.

İlacın hastanelerde acil müdahalelerde kullanılabileceği, bakım evleri ve üniversitelerde de uygulanarak virüsün hızla yayılmasının önüne geçilebileceği belirtiliyor.

UCLH'den Dr. Catherine Houlihan, gazeteye verdiği demeçte, bu yöntemin işe yaraması durumunda en güçlü silahları olacağını kaydetti.

KAYNAK : Haber7

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2020, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195