Title of a News Article

KOSGEB ne yapmaya çalışıyor?

.

KOSGEB ne yapmaya çalışıyor?
banner206

Esnaf ve genç girişimcilerin işlerini kolaylaştırmak amacıyla ŞUTSO ve Esnaf ve Sakatlarlar Odasında açılan KOSGEB ofisleri kapatıldı. Böylece KOSGEB'e gitmek isteyen vatandaşlar, OSB'ye gitmek zorunda kalıyor. 

 

İBRAHİM HALİL ŞEKER

Şanlıurfa'da son dönemlerin en çok tartışılan konularından birisi olan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) yine tepki toplayan bir girişimde bulundu. Esnaf ve genç girişimcilerin işlerini kolaylaştırmak amacıyla Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) ile Esnaf ve Sakatlarlar Odasında açılan KOSGEB ofisleri kapatıldı. Ofislerin kapatılmasının arkasında personel yetersizliği olduğu iddia ediliyor.

 

Vatandaş yeniden OSB'ye mahkûm edildi

Kent merkezinde bulunan iki ofisin kapatılması nedeniyle KOSGEB'e gitmek isteyen esnaf ve girişimciler, 25 km uzaklıktaki Gaziantep yolu üzerinde bulunan Organize Sanayi Bölgesine gitmeye mahkûm edildiler.

Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarının OSB’ye gitmemesinden dolayı aracı bulunmayan esnaf veya girişimciler, KOSGEB hizmet binasının bulunduğu OSB’ye ticari araçla gitmek zorunda kalıyorlar. Yani deyim yerindeyse KOSGEB, proje üretmek isteyen esnaf veya girişimcileri henüz yola çıkmadan işkence çektirmeye başlatıyor.

 

Bakay: KOSGEB’in kapatılmasını kabullenemiyoruz

Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı M. Şefik Bakay, KOSGEB ofislerinin kent merkezinde kapatılmasına ateş püskürdü. Urfastar’a açıklamada bulunan Bakay, “Vatandaşlarımızın KOSGEB’e daha ulaşılabilir olması nedeniyle hem bizim odamızda hem de ŞUTSO’da birer ofis açıldı. KOSGEB’in bu ofisleri açabilmesi için büyük kolaylıklar sağlamıştık, kendilerinden kira almıyorduk ve diğer büro malzemeleri için de destekte bulunmuştuk. Ancak bir süre önce KOSGEB bizim odamızdaki ofisini kapattı, ŞUTSO’da KOSGEB ofisinin bulunmasından dolayı sesimizi çıkarmıyorduk çünkü sonuçta orası da vatandaşların ulaşılabilir olduğu bir noktadır. Fakat kısa bir süre sonra ŞUTSO’da yer alan KOSGEB ofisi de kapatıldı. Bu ofislerin kapatılmasına bir anlam veremedik. Bu ofislerin kapatılmasını esnaf ve genç girişimciler için kabullenemiyoruz. KOSGEB ne yapmaya çalışıyor, anlayamıyoruz. Yeniden KOSGEB’in kent merkezine ofis açmasını bekliyoruz” dedi. 

 

Daha önce de tepki toplamıştı

Bu arada Şanlıurfa’da iş kurmak isteyenlere 50 Bin TL verilen hibe için proje hazırlamak isteyenleri kendi anlaştıkları danışman şirketlere yönlendiren KOSGEB, o şirketlerin girişimci tarafından alınan hibeden yüzde 10 almalarını sağlaması nedeniyle de tepkilere neden oluyordu. Bunun yanı sıra KOSGEB’e başvurulan birçok iş adamının projesini kabul etmeyen KOSGEB, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Sade’den de büyük tepki görmüştü.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2016, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195