Title of a News Article

Köyler ışıl ışıl

Köyler ışıl ışıl
banner206

Şanlıurfa’nın Suriye sınırında bulunan Akçakale, Birecik, Ceylanpınar ve Suruç ilçelerindeki sınır mahalleleri aydınlatılıyor.

Dicle EDAŞ ekipleri, Suriye sınırında bulunan Akçakale, Birecik, Ceylanpınar ve Suruç ilçelerindeki mahallelere bağlı olan ve sınır hattında yer alan sokak ve meydanları aydınlatma çalışması başlattı. Yaklaşık 30 sınır mahallesi ışıl ışıl bir görünüme kavuşturulurken, 12 köyde ise çalışmalar sürüyor.

Ekipler sokak direği bulunmayan mahallere elektrik enerjisi çekip, direk kurarak, aydınlatma armatürleri taktı. Elektrik direği bulunan meydan ve mahallelerde ise enerji hatları bakımdan geçirilip, aydınlatma armatürleri değiştirildi.

 

TALEPLER DİKKATE ALINDI

Dicle EDAŞ yetkilileri, geceleri ışıl ışıl bir görünüme kavuşan köylerdeki çalışmaların, bölge halkının taleplerinin dikkate alınarak başlatıldığını kaydetti. Yetkililer, daha önceleri karanlık nedeniyle yürümenin zor olduğu sokak ve meydanların aydınlatıldığını ifade etti.

 

ÇALIŞMA YAPILAN KÖYLER

Dicle EDAŞ tarafından aydınlatma çalışması yapılan ve çalışmaların devam ettiği ilçe ve sınır mahallelerinin isimleri ise şöyle:

“Suruç’a bağlı Çaykara, Büyük Kendirci, Mürşitpınar, Çiçektepe, Çanakçı, Eğrice, Mert İsmail, Kopuz mahalleleri, Birecik’e bağlı Yukarı Eşme, Orta Eşme, Aşağı Eşme, Ziyaret, Bilekli, Göktepe, İncirli, Konak mahalleleri, Akçakale’ye bağlı Akyaprak, Türkhan, Yagmuralan, Güvenç, Büget, Kırmıtlı, Bilece, Koçaklar, Altıntepe, Öncü, Zenginova, Ogulcuk, Kurudere, Kepezli, Koçar, Marastin mahalleleri, Ceylanpınar’a bağlı Maden, Aşağı Doruklu, Paşatepesi, Altınköy, Yeşiltepe, Yoncalı, Boncuklu, Aşağı Durmuş, Yukarı Durmuş ve Alaca mahalleleri.”

Dicle EDAŞ yetkilileri, sınır mahallelerindeki çalışmaların tamamlanmasının ardından Şanlıurfa’nın başta kırsal bölgeleri olmak üzere tüm mahallelerinde aydınlatma çalışmalarının yürütüleceğini, kısa süre sonra aydınlatılması olmayan mahalle ve mezra kalmayacağını da ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2015, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195