Title of a News Article

Küçük, Büyük müjdeyi verdi...

.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük başkanlığında toplanan Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti, 2. OSB’de Çalık Grubu’na 90 dönümlük yer tahsisi için protokol imzaladı. Toplantıda konuşan Vali Küçük, Şanlıurfa’ya yatırımların artacağını söyledi.

 

ABDÜSELAM YAVUZ

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti OSB Toplantı Salonunda bugün gündem maddelerini görüşmek üzere Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Vali Küçük’ün yanı sıra OSB Mütevelli Heyeti Üyeleri Vali Yardımcısı Uğur Sezer, Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, OSB Bölge Müdürü Oktay Yaşar, İbrahim iletmiş, Mithat Arhan, Mustafa Badıllı, Faruk Atlas, Mustafa Arslan, Mahmut Akarslan ve Cumali Güneş’in de katıldı.

Toplantı öncesinde açıklamada bulunan Vali Küçük, Şanlıurfa’nın Organize Sanayi Bölgesi ile beraber Türkiye’de sanayi hamlesinin en güçlü illerden bir tanesi olduğunu belirterek, “Çünkü Türkiye’de en ucuz arazi aşağı yukarı, en yeterli iş gücü potansiyeline sahip, 2 ay önce yapılan indirimle en ucuz elektriğe sahiptir. Su ihalesini de yaptık, 7-8 ay sonra inşallah Türkiye’nin en ucuz su faturasını Organize Sanayi olarak biz gerçekleştireceğiz. Ama bu 7-8 ayı da beklemeden, ben belediye başkanımızla görüşeceğim ve suda indirim noktasında bir çalıma yapacağız. Nihayetinde ne olursa olsun 7 ay sonra Türkiye’nin en ucuz sularından biri Şanlıurfa’da olacak” dedi.

“Bütün bu iş avantajları pek çok iş adamını, pek çok yatırımcı kuruluşu dikkatini çekiyor” diyen Küçük, açıklamasında şunları kaydetti;

“En son ETİ Grubuna yer tahsisi yapmıştık. Bu toplantıda da Çalık Grubunun talebi üzerine toplantı yapıyoruz ve büyük iihtimalle onlara da yer tahsisi yapacağız. 90 Dönümlük bir arazi talep etmişlerdi, kısa sürede yatırımı gerçekleştirmek için harekete geçeceklerdir. Entegre bir tesistir, birkaç fabrika yan yana olacaktır. Büyük firmaların Urfa’ya gelmesi diğer firmalar için de bir teşvik, cazibe niteliğindedir. Bu yatırımların çok daha artarak hızlanacağına inanıyorum. Şanlıurfamıza hayırlı olsun. Etrafımızdaki istikrarsızlık azaldıkça buna geometrik olarak bizin yatırımlarımızda çok büyük bir artış olacağını düşünüyorum.”

Daha sonra gündem maddelerine geçen heyet, Çalık Grubu’nun 90 dönümlük talebine onay vererek, arsa tahsisi için protokol imzaladı. 

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2016, 18:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142