Title of a News Article

Küçük, restorasyon çalışmalarını inceledi

 Küçük, restorasyon çalışmalarını inceledi
banner206

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, “Sokak Cephe Sağlıklaştırılması ve Kültür Adası Projesi” kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Şanlıurfa Valiliği tarafından yürütülen proje kapsamında sürdürülen sokak cephe sağlıklaştırılması çalışmalarını inceleyen Vali Küçük; Kültür Adası içerisinde yer alan sokakların sağlıklaştırılmasıyla eski Urfa sokaklarının turizmde önemli bir yere sahip olacağını belirtti. İncelemeleri sırasında vatandaşlarla da yol üstünde sohbet eden Vali Küçük; ardından da restorasyon çalışmaları Şanlıurfa Kültür Eğitim ve Sanat Vakfı (ŞURKAV) tarafından yürütülen Abdurrahman Buluntu Hoca evindeki çalışmaları inceledi.

Buluntu Hoca evindeki incelemeleri sırasında Vali Küçük’e eşlik eden Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş; Restorasyon çalışmalarının yaklaşık üç ay sonra tamamlanacağını ve tamamlandığında yaklaşık 900 bin TL’ye mal olacağını Vali Küçük’e aktardı. İncelemeleri sırasında Buluntu Hoca evinin restorasyonunda çalışan işçilerle de bir araya gelen Vali Küçük; işçiler tarafından ikram edilen tatlıyı yiyerek onlarla sohbet etti.

Son olarak; özel girişim sonucu restore edilen tarihi Vezir Hamamını da ziyaret eden Vali Küçük; çalışmayı yürütenleri tebrik etti. Yakın bir zamanda konukevi olarak hizmete açılması planlanan tarihi hamamdaki incelemelerinin ardından Vali Küçük, beraberindekilerle birlikte bölgedeki çarşı esnafını da ziyaret etti.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2014, 17:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195