Title of a News Article

Kürt siyasetçi Yazar, toprağa verildi

Kürt siyasetçi Yazar, toprağa verildi
banner206

Ankara'da dün yaşamını yitiren Şanlıurfa eski Belediye Başkanlarından ve kapatılan HEP'in eski Genel Başkanı Feridun Yazar, bugün memleketi Şanlıurfa'da son yolculuğuna uğurlandı.

Bir süre önce yakalandığı akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü Ankara'da yaşamını yitiren 72 yaşındaki Feridun Yazar için bugün merkeze bağlı Kürçükördek Mahallesi'nde tören düzenlendi. Öğle saatlerinde Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan Yazar'ın cenazesi, uzun araç konvoyu eşliğinde mahalleye götürüldü. Burada kalabalık bir grup tarafından karşılanan Yazar'ın cenazesi Kürtçe kılınan namazın ardından gözyaşı ve zılgıtlar eşliğinde mahalle mezarlığına defnedildi. Tören sırasında Yazar'ın tabutuna Irak Bölgesel Kürt yönetiminin bayrağının örtüldü.

Cenaze töreninde konuşan Feridun Yazar'ın kızı Rahşan Yazar, babasının yaşamı boyunca demokrasi, özgürlük mücadelesi verdiğini belirterek, "Babamın onurlu bir yaşamı olmuştu. Ben de her zaman onun yolunda gitmeye devam edeceğim" dedi.

 

'MÜCADELESİNİ SÜRDÜRECEĞİZ'

Cenaze töreninde konuşan DBP Eş Başkanı Sebahat Tuncel, Feridun Yazar'ın Kürt halkının vermiş olduğu demokrasi mücadelesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi. Yazar'ın yaşamı boyunca Kürt halkının mücadelesinin yanında durduğunu ve bulunduğu her alanda haklarını savunduğunu anlatan Tuncel, "Ona söz veriyoruz; halkımız ve Ortadoğu halkları özgür olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizzat kendisi yaşadı acıyı ve zulmü. Bütün yaşadıklarına rağmen her zaman barıştan ve halkların yanında oldu. Bu erdemli duruşu hepimizin örnek alması gereken bir duruş" diye konuştu.

 

KILIÇDAROĞLU ÇELENK GÖNDERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çelenk gönderdiği cenaze törenine CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da katıldı. Burada toplanan kalabalığa konuşan Tanrıkulu, Feridun Yazar'ın heyecanını ve cesaretini örnek aldıklarını dile getirdi. Cenaze törenine DTK Eş Başkanı Leyla Güven, DBP Eş Başkanı Sebahat Tuncel, HDP Şanlıurfa Milletvekilleri Osman Baydemir, Dilek Öcalan, İbrahim Ayhan'ın yanı sıra HDP ve DBP temsilcileri de katıldı.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2016, 15:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195