Title of a News Article

Kurtuluş koşusu tamamlandı

.

Urfa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 97. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kurtuluş Koşusu tamamlandı. Yoğun katılımın olduğu koşu 5 kilometre ve 11 kilometre olmak üzere iki farklı parkurda yapıldı. Parkurlarda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin tarafından düzenlenen 97. Kurtuluş yıl dönümü etkinlikleri tüm coşkusuyla sürüyor. 7 Nisan tarihinde başlayan ve birbirinden güzel organizasyonlarla süren etkinliğin üçüncü günkü ayağı Kurtuluş Koşusu ile başladı. Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen ve 5 kilometre ile 11 kilometre olmak üzere iki farklı parkuru kapsayan koşuya 300'ün üzerinde sporcu katıldı. Her yaştan vatandaşın bir araya geldiği organizasyonun startını ise Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi verdi.

Koşu öncesi katılımlarından dolayı tüm sporculara teşekkür eden Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa için böylesine güzel bir buluşmaya katılan sporcularımızı tebrik ediyorum. Kurtuluş coşkumuz önümüzdeki hafta içinde de tüm coşkusuyla sürecektir" dedi.

Atatürk Bulvarı üzerinde başlayan koşu Abide - Diyarbakır Yol Güzergahı - Karaköprü ve dönüş yolunu kapsadı. Renkli görüntülerin yaşandığı koşunun 5 kilometrelik parkurunda erkeklerde; birinci İbrahim Çiçek, ikinci Mustafa Heşe, üçüncü Halil Tekin, dördüncü Yusuf Üzen ve beşinci İbrahim Halil Kandan olurken, kadınlarda; birinci Hayrunisa Canbek, ikinci Medine Ökte, üçüncü Zeynep Demir, dördüncü Nesibe Yıldız ve beşinci Zeynep Güleli oldu.

11 kilometrelik parkurda ise erkeklerde; birinci Argachew Assefa, ikinci Kefyalew Deja Buri, üçüncülüğü Veysi Aslan, dördüncü Ömer Alkanoğlu ve beşinci Furkan Kerelti olurken, kadınlarda; birinci Sebahat Akpınar, ikinci Yayla Kılıç, üçüncü Hafize Unaler, dördüncü Ayşe Güngör ve beşinci Gülşen Kılınç oldu.

 

AÇAR'DAN GENÇLERE MÜJDELİ HABER

Koşunun tamamlanmasının ardından dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Ödül töreninde koşuya katılım gösteren tüm sporculara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, "Bir toplumun geleceği gençlikle alakalıdır. Gençlik şuurlu olduğu müddetçe, gençlik köklerine bağlı olduğu müddetçe, gençlik tarihini bilip yaşattığı müddetçe o milletin geleceği parlak demektir. O millet geleceğe mühür basacak konumda demektir. Bu sebeple Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak gençlikle alakalı her yatırımı yapmaktayız. Başkanımız gençliğe olan her türlü yatırımı bir kayıp değil çok büyük bir kazanç olarak görmekte ve gençliğe yatırım çıtasını her geçen gün daha da arttırmaktadır. Biz gençlerimizle gurur duyuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından parkurlarda dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Sporculara ödüllerini Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar ile Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekil Nihat Kılıç, Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Murat Önen, BELSAN Genel Müdürü Nusret Urmak, BELTUR Genel Müdürü Levent Kama ve Büyükşehir Meclis üyeleri takdim etti.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2017, 14:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195