Title of a News Article

Kurtuluş Madalyası ne zaman verilecek?

.

Kurtuluş Madalyası ne zaman verilecek?
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Urfa'nın Kurtuluş Savaşında verdiği üstün mücadele nedeniyle bu yıl düzenlenecek olan 11 Nisan Kurtuluş kutlamalarında Şanlıurfa’ya 'İstiklal Madalyası' verileceğinin müjdesini verdi.

11 Nisan 1920'de vermiş olduğu Şanlı Mücadelenin 96. Yıl dönümü münasebetiyle Şanlıurfa'ya verilecek olan  İstiklal Madalyası'nın  Büyükşehir Belediyesine takdim edileceğini belirten Başkan Çiftçi, 11 Nisan Kurtuluş Gününde Ecdadın hakkettiği İstiklal Madalyasını almanın gururunu yaşayacaklarını söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen  İslam Tarihinde ve Medeniyetinde Şanlıurfa Sempozyumu sonrasında gazetecilere açıklamada bulunan Başkan Nihat Çiftçi, Hükümetimiz tarafından bu ödüle layık gördürdüklerinden dolayı yaşadığı mutluluğu ifade etti.

Başkan Nihat Çiftçi, “Allah izin verirse 11 Nisan da Şanlıurfa’mızın kurtuluşunun 96. yılını kutlayacağız. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik, ve Şanlıurfa Milletvekillerimiz, Şanlıurfa’ya İstiklal Madalyası verilmesi hususunda noktasında TBMM’ye teklifte bulundular. TBMM'de verilen bu teklif, alınacak karar doğrultusunda yasallaşacak. İnşallah Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, 11 Nisanda İstiklal Madalyasını takdim edecek. Şanlıurfa adına bu madalyayı alarak, ecdadımızın şanlı mücadelesinin bir kez daha gururunu yaşamış olacağız” şeklinde konuştu.

Öte yandan ‘İslam Tarihi ve Medeniyetler Sempozyumu’ hakkında düşüncelerini paylaşan Başkan Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'da uluslararası düzeyde bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Başkan Nihat Çiftçi, “Bu sempozyumda Bilimsel Çalıştay anlamında beyin fırtınası gerçekleşecek, Pazar günü sonuç bildirgelerini kamuoyuyla paylaşacağız. Gelecek nesillere kalıcı eserler bırakmamız lazım. Tarih ve medeniyet anlamında Şanlıurfa’yı masaya yatırdık. Şimdi sıra Şanlıurfa’da yaşamış olan Peygamberlerimizin hayatı, Şanlıurfa’daki izleri ve bunu bilimsel açıdan ortaya çıkarmaktır. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak bu tür etkinliklere ev sahibi yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2016, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195