Title of a News Article

Kurtuluş müzikali duygulandırdı

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü münasebetiyle, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Sıra Gecesi grubunun düzenlediği 'Kurtuluş Müzikali' duygu dolu anlar yaşattı.

Kurtuluş savaşı esnasında Şanlıurfalıların birlik ve beraberlik içerisinde, savaş ve zaferi canlandıran Büyükşehir Belediyesi Tiyatro ekibi, Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunu sahnelediği oyunuyla tarihi tekrar yaşattı. Büyükşehir Belediyesi Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda gerçekleştirilen anlamlı gösteriye, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Eşi Sema Çiftçi, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün eşi Ayşe Küçük,  Şanlıurfa AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve Eşi Adile Demirkol, Şehit ve Gazi yakını ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ, KURTULUŞU ŞİİRLE ANLATTI

Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu güzel şehre hizmet etmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Nihat Çiftçi, "Ecdadın bizlere emanet ettiği bu kutsal topraklara sahip çıkmak için çok çalışacağız" dedi. Kurtuluş Dönemi Şairi Halide Nusret Zorlutuna'nın 'Urfa Destanı' şiirini gelen konuklara okuyan Başkan Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 11 Nisan Etkinliklerinin son sürat devam ettiğine dikkat çekerek, "Ecdadımız 96 yıl önce yapmış olduğu mücadele ile bu kutsal toprakları bize emanet etti.  Bizlerde bu emanete sahip çıkmak için çok çalışacağız. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu güzel şehre hizmet etmenin gurunun yaşıyoruz" dedi.

 

VEKİL YILDIZ, BU TOPRAKALAR DESTANSI MÜCADELE İLE ALINDI

Şanlıurfa'nın kurtuluşunun destansı bir mücadele ile gerçekleştiğini anımsatan Şanlıurfa AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ise, "Şanlıurfalı olmanın gurunun yaşıyoruz. 96 yıl önce canları pahasına mücadele eden atalarımız bu güzel toprakları bizlere miras bıraktılar. Şanlıurfa'nın bu huzur ortamını sağlamak için vermiş olduğu büyük mücadeleyi Allah'ın izniyle bizler sürdürmeye devam edeceğiz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin 11 Nisan Kurtuluşuna yönelik yapmış olduğu klipleri izleyince çok duygulandım. Bu güzel organizasyonu gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu. Gerçekleştirilen konuşmaların ardından günün anlam ve önemini anlatan eski Urfa türküleri ve Büyükşehir Belediyesi tiyatro ekibinin gösterileri gelen izleyicilerin beğenisini kazandı.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2016, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195