Title of a News Article

Kurtuluş yemeği...

.

Kurtuluş yemeği...
banner206
 Irak'ın Musul kentinde IŞİD militanlarınca 23 gün alıkonulduktan sonra serbest bırakılan Şanlıurfalı tır şoförlerinden Vehbi Demir ile Ahmet Felhan memleketinde iftar verdi.

Demir ve Felhan aileleri tarafından Yeşiltepe Mahallesinde düzenlenen iftar yemeğine, Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Küçük, yemeğin ardından yaptığı konuşmada, şoförlerin serbest bırakılması dolayısıyla ülke genelinde büyük bir sevincin yaşandığını söyledi.

Şoförlerin büyük gayretlerin ardından memleketlerine döndüğünü ifade eden Küçük, ailelere süreçteki anlayışlarından dolayı teşekkür etti.

Celalettin Güvenç de, şoförlerin Türkiye'ye gelişinin mutluluğunun halen yaşandığını dile getirerek, şoförlerin yakınlarına kavuşmasından büyük bir keyif duyduklarını anlattı.

Şoförlerin hiç bir zarar görmeden ülkesine döndüğüne dikkati çeken Güvenç, 'Allah bir daha böylesi kederli günler vermesin. Tek sevincimiz tırnaklarına zarar gelmeden memleketlerine dönmüş olmalarıdır. Bu ülkemizin gücünü gösteriyor. İlk günden itibaren Başbakanımız her girişimi yaptı. İnşallah diplomatlarımız için de yakın zamanda mutlu sona ulaşırız' dedi.

Tır şoförü Vehbi Demir ise süreç boyunca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile sürekli görüştüklerini dile getirdi. Demir, bütün arkadaşlarıyla ilk günden itibaren kurtarılacaklarına inandıklarını belirterek, desteklerinden dolayı Türk yetkililerine teşekkür etti.

Baba Halaf Demir de yetkililerin sürekli çocuklarının durumuna ilişkin kendilerine bilgi verdiğini hatırlatarak, kendilerine gösterilen ilgiden duyduğu minnettarlığı ifade etti. - Şanlıurfa

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2014, 02:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195