Title of a News Article

Kurtuluşumuzu kutladılar

 Kurtuluşumuzu kutladılar
banner206

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa’nın Fransız işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümünü kutladı.

Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Şanlıurfa’nın kurtuluş yıldönümü dolayısıyla Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’e birer tebrik telgrafı gönderdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Şanlıurfa’nın kurtuluş yıldönümünü kutlayarak başladığı mesajında, şu ifadelere yer verdi:

“En değerli hazinemiz olan vatan toprakları Yüce Atatürk önderliğinde milletimizin canını hiçe sayarak, vatansever kimliği ve bağımsız yaşama iradesiyle yazdığı kurtuluş destanıyla kazanışmış her karışı şehitlerimizin asıl kanlarıyla sulanmıştır.

Milletimiz, ülkesi için canı pahasına mücadele veren şehit ve gazilerinin mirasına sahip çıkacak. Birlik ve beraberliğini koruyacak, Atatürk’ün büyük özverilerle kurduğu ve bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni tüm kazanımlarıyla yaşatacaktır.

Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum.

Şanlıurfalı vatandaşlarımızı, bu milli günümüzde en içten duygularla tebrik ediyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, mesajında Şanlıurfa ilimizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünü kutlayarak, “Milli Mücadele kahraman Mehmetçiklerimizin gönlündeki vatan sevgisi aziz milletimizin bağımsızlık ve hürriyet aşkıyla kazanılmıştır. Bizler şehitlerimizin ve gazilerimizin verdiği destansı mücadeleler, ödediği bedeller sayesinde temelleri atılan Cumhuriyetimizi sonsuza dek koruyacak, yaşatacak ve daha ileriye taşıyacağız.

Bu inançla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ve İstiklal savaşımızın bütün kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum. Şanlıurfa’nın bu gurur gününü tekrar kutluyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek ise, mesajında Şanlıurfa’nın kurtuluşunun 94. yılını kutlarken, şunları kaydetti:

“Şanlıurfalı kardeşlerim hürriyet ve bağımsızlık ülküsünün düşman silahlarından daha güçlü olduğunu 94 yıl önce bugün bütün dünyaya ispat etmişlerdir. Bu kurtuluş, millet olarak el ele verdiğimizde neleri başarabileceğimizi de dost, düşman herkese göstermiştir. Urfalı kardeşlerimin bu şanlı gününü en içten dileklerimle kutluyor, düzenlediğiniz etkinliklerin başarılı geçmesini diliyorum. Selam ve sevgilerimizle.”

Bu arada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, birer telgrafla Şanlıurfa’nın kurtuluş yıldönümünü kutlayan isimler arasında yer aldılar.  

 

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2014, 18:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195