Title of a News Article

Kütüphaneler haftası başladı

.

Kütüphaneler haftası başladı
banner206

 27 Mart-2 Nisan Kütüphaneler Haftası etkinlikleri Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Turgut Özal Çocuk kütüphanesinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi Kütüphaneler Şube Müdürlüğü tarafından 27Mart-2 Nisan kütüphaneler haftası nedeniyle Turgut Özal Çocuk kütüphanesinde program düzenledi. Programa Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, Veysel Karani Mahalle Muhtarı Fethi Kaya, Meclis Üyeleri, Daire Başkanları, Mahalle Sakinleri ve çocuklar katıldı.

Yapılan törende mahalle muhtarı Fethi Kaya '"Mahallemize vermiş olduğu ilgiden dolayı ve Şanlıurfa'ya ve mahalleye yakışan bu kütüphaneyi çocuklarımıza kazandırdıkları için büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye ve emeği gecen kurumlara teşekkür ediyorum" dedi.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz ise "Mart ayının son haftası kütüphaneler haftası olarak kutlanmaktayız. Bu haftada kütüphanelerin önemi, kitapların önemi vatandaşlarımız, çocuklarımıza iyi tanıtmamız ve anlatmamız lazım, kütüphanelerimizden ve kitaplardan çok iyi faydalanmamız lazım. Bu haftada kütüphanelerimiz sık sık ziyaret etmemiz ve çocuklara bol bol kitap okutmamız lazım" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise "Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak bir kere kütüphaneleri tamamıyla vizyonumuza koyduk. En az her ilçemizde muhakkak süratle bir halk kütüphanesi, bir çocuk kütüphanesi olmak üzere bir hedef belirledik ve hedefi noktasında ilerliyoruz. Şu an ilimizde Büyükşehir Belediye Başkanlığımız tarafından işletilen halkımızın faydalandığı 7kütüphanemiz var. Viranşehir ilçemizdeki kütüphaneyi halkımızın hizmetine sunduk, Hilvan ilçemizde ise proje aşamasında, Siverek proje aşamasında, Akçakale inşası devem etmekte Eyyubiye ilçemizde çocuk kütüphanesini, halk kütüphanesi ihale aşamasında, Haliliye ilçemiz Ahmet yesevi mahallemizdeki kütüphane çalışması devem ediyor. Buradaki düşüncemiz insanoğlu yaşamı beslenmesi sadece ve sadece ürünlerle olmuyor. Okumayı çocuklarımıza çok erken yaşta aşılamamız gerekiyor. Eğer biz okuma ve araştırmayı kütüphane kültürünü Şanlıurfa çocuklarına erken bir yaşta aşılarsak, Allahın izniyle gelecek anlamında daha donanımlı daha disiplinli yeni pencereler kafasında açılan yeni ufuklara yolculuk yapan kalbi insan sevgisiyle dolu nesiller yetiştireceğiz" diye konuştu.

Daha sonra Başkan Nihat Çiftçi çocuklara kitap dağıttı. 

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2017, 16:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195