Title of a News Article

Kuzey Irak'tan Suruç Çadırkente...

Kuzey Irak'tan Suruç Çadırkente...
banner206

 Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaptırılan 32500 kişilik Çadır kentte sığınmacıların alımları sürüyor. Kobani’deki Savaş dolayısıyla kaçtığı Kuzey Irak’tan yola çıkan Şeyh Muslim ailesi SURUÇ AFAD ÇADIRKENTTE kalmak için iki günlük yolculuğun ardından gece geç saatlerde Suruç’taki Çadır kente geldi.

Medya ve akrabalarının sayesinde duyduğu AFAD Çadır kentte kalmak için uzun bir yolculuğa çıkan Şeyh Müslüm ailesi güvenlik girişinde Çadır kent Yönetici Yardımcısı İskender Yüksel tarafından karşılandı.

Uzun bir yolculuğun ardından yorgun ve bitkin olduğu gözlenen aileye ilk olarak güvenlik görevlileri tarafından sıcak çay ve kahve ikram edildi. Kimlik kontrolü yapılan aile daha sonra kayıt kabul çadırına alınarak yeni yaşayacağı çadır kentte kalacağı çadıra yönlendirildi.

Ülkesinden kaçıp Kuzey Irak’a giden ailenin reisi İsmail Şeyh İsmail “Savaş dolayısıyla ailemi alarak aylar önce Ülkemden kaçmak zorunda kaldım. Basından takip ettiğim kadarıyla burada yeni bir çadır kentin yapıldığını öğrendim, resimlerini gördüm akrabalarımın da buraya yerleştiğini öğrendim. Bende eşim kız kardeşim ve bir yaşındaki Ela Seyh İbrahim isimli bebeğimle buraya geldim. İki gündür yoldayız.Çok zorluklar yaşadık. Bize sıcak bir yuva imkânı sunan Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

24 saat çift vardiya ile görev yapılan Çadır kentte ilk olarak kayıt altına alınıp daha sonra kimlik verilen sığınmacılar daha sonra yeni kalacakları çadırlara yönlendiriliyorlar.

Daha önce oluşturulan geçici YİBO Konaklama ve 11 Nisan konaklama merkezinde kalan sığınmacılar Kaymakamlık tarafından tahsis edilen minibüslerle yeni çadır kente alınırken kamuoyundaki olumsuz dedikodulara aldırmayan ve ilçe merkezi dahil köylerde ve akrabalarının yanında kalan sığınmacılar ise tam donanımlı modern çadır kentte kalmak için gecenin geç saatlerinde yanına aldıkları eşyaları ile beraber ailelerini alıp geliyorlar. Alımların başladığı ilk günden bu yana yoğun katılımın olduğu çadır kentte şu ana kadar 2423 kişi giriş yaptı.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2015, 23:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142