Title of a News Article

Laçiner, PKK'nın asıl amacını açıkladı...

.

Laçiner, PKK'nın asıl amacını açıkladı...
banner206

 PKK, Türkiye'yi Irak ve Suriye'de Savaşa Sokmak İstiyor


Prof. Dr. Sedat Laçiner: Terör örgütü PKK'nın Türkiye'yi Irak ve Suriye'de savaşa sokup, burada sınırları kaldırıp fiili olarak Kürdistan'ı kurmaya çalışıyor.

Yaşanan yıkıcı Kobani eylemleri sonrasında uzmanlar konuyu değerlendirdi. Terör örgütünün gücünün zirvesine ulaşması ve güvenlik güçlerinin görev yapamaz hale gelmesine vurgu yapan uzmanlar, Türkiye’nin Ortadoğu’da yeni bir askeri maceraya girmemesi gerektiğini savundu.

Siyasiler ve akademisyenler, Kobani bahanesiyle PKK ve HDP’nin Türkiye’yi savaş alanına çevirmesini çözüm sürecindeki politikalara bağladı. 

OLAYLARI SERBEST BIRAKILANLAR YÖNETİYOR

Çanakkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner:

PKK, Suriye ve Irak’ta Türkiye’yi savaşa sokmak istiyor. PKK, Türkiye ve Suriye sınırını kaldırıp buradan fiili bir Kürdistan çıkarmaya çalışıyor.

Çözüm sürecinde güvenlik önlemlerinde çok fazla zafiyet oluştu. KCK’ya karşı alınmış olan önlemlerin gevşemiş olduğunu görüyoruz.

KCK kilit isimleri şuan ki eylemleri yönetiyor, organize ediyor. Olayların arkası incelendiğinde KCK tutuklularının serbest bırakılmış kişilerin etkin roller oynadığı görülecektir.

Türkiye, Irak ve Suriye’nin dışında kalmalı ne olursa olsun. Bu savaşlarda taraf olmamalı. Esed konusundaki ısrar da çok gerekli değil.

Suriye’deki olaylar Türkiye’ye taşınmaya çalışılıyor. Etnik mezhepsel unsurlar üzerinden yapılmak isteniyor. Sokakta PKK yanlısı Kürtler ile milliyetçi Türkler’in çarpışması isteniyor. Mezhepsel anlamda çatışmalar çıkarılmak isteniyor. IŞİD yanlısı radikal dinci gruplar ile laikçi din karşıtı grupların çatıştırılması isteniyor.

Birinci Dünya Savaşı'ndaki gibi Türkiye’nin askeri maceraya girmemesi gerekir. Suriye ve Irak’ta kazanılacak bir savaş yok, oraya giren kaybeder. 

PKK, TARİHİNİN EN GÜÇLÜ DÖNEMİNİ YAŞIYOR

Turgut Özal Üniversitesi Siyaset Bilimi Uzmanı Doç. Dr. Mahmut Akpınar:

Kobani bir gerekçe oldu. Sokakların patlaması değil çözüm süreci denilen sürecin patlaması, hükümetin politikalarının patlaması yaşanıyor. Bir örgütün ha bire güçlendiği bir süreçte nasıl çözüm çıkar? PKK alabildiğine güçlenmiştir, ejderhalaşmıştır. Bugün PKK, tarihinin en güçlü dönemini yaşıyor.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2014, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195