Title of a News Article

Lisansli depoculuk eğitimleri başladı

.

Lisansli depoculuk eğitimleri başladı
banner206

Şanlıurfa Ticaret Borsası tarafından Rekabetçi Sektörler Programına sunularak hibe desteği alan Hububat Lisanslı Depo Projesi kapsamında düzenlenen "Şanlıurfa Hububat Borsası ve Lisanslı Depoculuk” eğitimleri başladı.

Şanlıurfa Ticaret Borsası tarafından Rekabetçi Sektörler Programına sunularak hibe desteği alan 90 bin tonluk Hububat Lisanslı Depo Projesinin eğitimleri bugün start aldı.

4 gün boyunca devam edecek olan eğitimler kapsamında çiftçi ve tüccarlara "Lisanslı Depoculuk Tarafından Verilen Hizmetler ve Lisanslı Depoculuk Üzerinden verilen Devlet Destekleri” anlatıldı.

 

KAYA; "LİSANSLI DEPO PROJEMİZ ŞANLIURFA İÇİN BİR ŞANS”

Şanlıurfa Ticaret Borsası ve Şanlıurfa Hububat Borsası ve Lisanslı Depoculuk A.Ş Teknik destek ekibi tarafından Nevali Otel’de düzenlenen eğitim programının açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Lisanslı Depo projesinin Şanlıurfa için büyük bir şans olduğunu söyledi.

Şanlıurfa’ya 90 bin tonluk Hububat Lisanslı Depo ve 24 bin tonluk Pamuk Lisanslı Depo projesini kazandırdıkları için oldukça mutlu olduklarını anlatan Kaya, tarımın kalbi olan Şanlıurfa için bu projelerin önemine değindi.

Şanlıurfa’nın tek başına ülkemizin %10’luk hububat ihtiyacını karşıladığını hatırlatan Başkan Kaya,üreticinin ürettiği ürünün kalitesini bilmesi gerektiğine de vurgu yaptı.

Ürünün, yapılan analizlerle ve kalitesisinin bilinmesiyle birlikte ekonomik değer kazanacağını da kaydeden Kaya, Şanlıurfa Ticaret Borsası’nin Buğday Pazarı, İmam Keskin ve Viranşehir Tescil Bürolarının yanı sıra hububat analiz laboratuarlarının olduğunu ve üreticilerin burada analiz yaptırdığını hatırlattı.

 

SON TEKONOLOJİK SİSTEMLERLE DONATILMIŞ LABORATUARLAR

Şanlıurfa Hububat Borsası ve Lisanslı Depoculuk A.Ş’nin son teknolojik sistemlerle donatıldığını kaydeden Başkan Kaya; Projenin Şanlıurfa halkına çok büyük katkılarının olacağını da aktardı. Projede desteklerini esirgemeyen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkililerine teşekkür eden Başkan Kaya; "5 yıldır bu proje ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Bu süreçte bize yardımcı olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkililerine, Avrupa Birliği Delagasyonuna Ticaret Borsası Meclisi, Yönetimi ve personellerine projemize katkı sunan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Açılış konuşmasının ardından Şanlıurfa Ticaret Borsası İPA Projeleri Koordinatörü Prof. Dr. Turan Binici ise; "Lisanslı Depoculuk Tarafından Verilen Hizmetler ve Lisanslı Depoculuk Üzerinden verilen Devlet Desteklerini anlattı.

Eğitim programına Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, İPA Projeleri Koordinatörü Prof. Dr. Turan Binici, Banka Temsilcileri, Şanlıurfa Hububat Borsası ve Lisanslı Depuculuk Teknik Destek Ekibi, sanayici ve tüccarlar, çok sayıda davetli katıldı.

4 gün boyunca sürecek olan eğitimler; 21 Eylül 2017 tarihinde yine saat 09:30’da Nevali Otel’de 22 Eylül 2017 tarihinde Siverek Çelebi Otel’de 23 Eylül 2017 tarihinde ise Viranşehir Belediye Kültür Merkezinde devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2017, 15:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142