Title of a News Article

Londralı iş adamı Urfa’daki firmayı aldı

.

Londralı iş adamı Urfa’daki firmayı aldı
banner206

Sandıktan tek parti iktidarının çıkması, Türkiye’ye yapılan yatırımlara hız verdi. Seçim sonrası ilk satın almayı Londralı Mid Europa Partners yaptı. Fon, Şanlıurfa’da da bulunan çağrı merkezi CMC’nin tamamını aldı.

Seçim sonrası ilk satın almaya Londra merkezli yatırım fonu imza attı. Orta ve Doğu Avrupa ile Türkiye pazarlarında büyümeye odaklanan Londra merkezli  yatırım fonu Mid Europa Partners, Türkiye’nin en büyük bağımsız çağrı merkezi konumunda bulunan CMC’yi (Customer Management Center) satın aldı. 4.2 milyar euronun üzerinde fon büyüklüğüne sahip Mid Europa Partners, Danimarka merkezli entegre yönetim hizmet şirketi ISS’in CMC’de sahip olduğu yüzde 100 hissenin tamamını aldı. Satın alma tutarı açıklanmadı.

Satış işleminde ISS’in finansal ve stratejik danışmanlığını yürüten 3 Seas Capital Partners CEO’su Şevket Başev, global piyasalarda yaşanan daralma ve Türkiye’nin yoğun seçim gündemine rağmen satış işlemine 10’dan fazla ilgilinin olduğu belirterek; birçok teklifin alındığını ve teklif verenlerle imza gününe kadar paralel müzakereler yürüttüklerini söyledi.

 

6 çağrı merkezi var

İstanbul’da 4 olmak üzere Malatya ve Şanlıurfa dahil toplam 6 çağrı merkezi bulunan CMC’nin 4 bin 500’den fazla çalışanı bulunuyor. Türkiye’nin en büyük bağımsız çağrı merkezi konumunda bulunan CMC, finanstan telekomünikasyona, otomotivden enerjiye, hızlı tüketimden inşaat sektörüne kadar birçok farklı sektörde 80’den fazla Türkiye’nin alanında önde gelen şirketine hizmet sunuyor. 2000 yılında Türkiye’de faaliyetlerine başlayan CMC, 2007 yılında ISS’nin bünyesine katılmıştı.

 

3.6 milyar TL’lik sektör

MID Europa’nın yetkilileri, satın almayla ilgili, “Türkiye’de çağrı merkezi sektöründe güçlü ve sürdürülebilir bir büyüme fırsatı olduğunu görüyoruz ve CMC’nin bu pazarda lider olarak istikrarlı bir büyüme platformu olduğuna inanıyoruz” açıklamasını yaptı. Türkiye’de çağrı merkezi sektörünün büyüklüğü şöyle:

- Türkiye’de çağrı merkezi sektörünün büyüklüğü 3.6 milyar lirayı buluyor.

- Türkiye genelinde 1.214 çağrı merkezi var..

- Sektörde 83 bin kişi istihdam ediliyor.

- İstihdam edilenlerin yüzde 67’si kadın.

 

Türkiye’de ikinci satın alma

CMC, Mid Europa Partners’ın Türkiye’de yaptığı ikinci yatırım oldu. Fon, Ekim 2011’de İzmir’deki Kent Hastane Grubu hisselerinin yüzde 65’ini satın almıştı. Fon, genellikle 100 ile 500 milyon euro değere sahip kurumlara yatırım yapıyor. Son dönemlerde Çek Cumhuriyeti’nde medikal şirketi, Litvanya’da mobil operatör, Sırbistan’da gıda firmasına yatırım yaptı.  

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2015, 07:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195