Title of a News Article

Lütfi Elvan madde madde sıraladı

Lütfi Elvan madde madde sıraladı
banner206

Berat Albayrak'ın istifası sonrası Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Lütfi Elvan, TBMM'de yemin ederek göreve başladı.

BÜYÜME VE İSTİHDAMA İVME KAZANDIRACAĞIZ

"Meclis'teki yemin töreninin ardından açıklamalarda bulunan Lütfi Elvan, "Önümüzdeki dönemde makroekonomik istikrarı muhafaza ederek, büyüme ve istihdama yeni bir ivme kazandıracağız. Enflasyonla mücadele sürecini kararlı şekilde destekleyeceğiz. Mali disiplini koruyarak, kamu finansmanının kalitesini artıracağız Vatandaşın üreterek gelir elde ettiği ortamı tesis edecek, Kovid-19'un etkilerini gidermek için sosyal programları sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı."

PİYASA DOSTU DÖNÜŞÜM PROGRAMINA ODAKLANACAĞIZ

"Koronavirüs salgını sonrasında yeni fırsatların oluştuğu bir toparlanma dönemine girileceğini belirten Elvan, "Makroekonomik istikrarı güçlendirirken, mikro reformları içeren piyasa dostu bir dönüşüm programına odaklanacağız. Ekonomi politikamızın esası, büyüme-istihdamı artırma amacıyla uluslararası normlarda şeffaf, hesap verebilir politikaların uygulanmasıdır" dedi."

KATILIMCI BİR ANLAYIŞLA HAREKET EDECEĞİZ

"Elvan, konuşmasının devamında, "Türkiye kurala dayalı işleyen bir piyasa ekonomisi geleneğine sahiptir. Önemli olan kurumların güçlendirilmesi, kuralların etkili bir biçimde işletilmesidir. Bu kapsamda, oluşturacağımız politikalarda ilgili tüm tarafların katkısını alarak istişareye dayalı, katılımcı bir anlayışla hareket edeceğiz" ifadelerini kullandı.

TWITTER'DAN MESAJ

Bakan Elvan, Twitter'dan yaptığı paylaşımda ise şu ifadelere yer verdi:''Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve başlamış bulunmaktayım. teveccühleriyle şahsıma bu görevi tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Değerli Bakanımız Sayın Berat Albayrak'a milletimize bugüne kadarki hizmetleri için teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlı hizmetlere vesile kılsın.''

YEMİN METNİNİ EKSİK OKUDU

AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan bakan olarak atanmasının ardından Meclis'te yemin etti. Meclis Başkanvekili Haydar Akar, yemin metninin sonundaki "And içerim" bölümünün eksik okunduğu gerekçesiyle yeminin tekrar edilmesini istedi. Bunun üzerine Elvan ikinci kez yemin etti. Haberler.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195