Title of a News Article

Mardin'de bombalı saldırı: 3 şehit

.

Mardin'de bombalı saldırı: 3 şehit
banner206

Mardin Midyat'ta İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araçla düzenlenen saldırıda bir polis ile 2 vatandaş şehit düştü, 30 kişi yaralandı.

Mardin Midyat'ta Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 polis ile vatandaş şehit düştü, aralarında sivillerin de olduğu 23 kişi yaralandı.

 

ŞİDDETLİ PATLAMA VE ÇATIŞMA

Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde bugün saat 11.00 sıralarında şiddetli patlama meydana geldi. Patlamanın ardından PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Patlama ve sonrasında çıkan çatışma nedeniyle ilçeye Mardin'den takviye birlikler sevk edildi.

 

3 ŞEHİT, 30 YARALI

Patlamada ilk belirlemelere göre bir polis ile 2 vatandaş şehit düştü, 30 kişi yaralandı.

Yaralılardan bazıları kaldırıldıkları Midyat Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından çevre illerdeki hastanelere sevk edildi.

 

ÇOĞU RESMİ KURUMA AİT BİRÇOK BİNADA BÜYÜK HASAR

Saldırının gerçekleştirildiği Nusaybin Caddesi'nin, sivillerin de yoğun kullandığı bir bölge olduğu öğrenildi. Patlama sonrası bölgedeki çoğu resmi kuruma ait birçok binada büyük çapta hasar meydana geldi.

 

BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ: KAN ANONSU YAPILIYOR

Midyat Belediye Başkanvekili Fahri Talay, saldırıya ilişkin A Haber'e açıklamalarda bulundu. Midyat belediyesinden kan anonsu yapıldığını belirten başkanvekili Talay, bomba yüklü bir minibüsün Midyat Emniyet İlçe Müdürlüğü binasına girmeye çalıştığı sırada saldırıyı gerçekleştirdiğini bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2016, 11:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195