Title of a News Article

Mazhar Bağlı rektör oldu

.

Mazhar Bağlı rektör oldu
banner206

Şanlıurfa eski Milletvekili Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü olarak atandı.

Cumhurbaşkanlığı, Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın , Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü olarak atandığını açıkladı.

 

6 ÜNİVERSİTEYE REKTÖR ATAMASI

Cumhurbaşkanlığı tarafından Rektör atamalarına ilişkin bir açıklama yapıldı. Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atadığı Rektör isimleri şu şekilde: "Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130 uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından; Abdullah Gül Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. İhsan SABUNCUOĞLU'nu, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hasan AYRANCI'yı, - Iğdır Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Hakkı ALMA'yı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mazhar BAĞLI'yı, Siirt Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Murat ERMAN'ı, İbn Haldun Üniversitesi Rektörlüğüne ise mütevelli heyetinin teklifi ve Yükseköğretim Kurulunun olumlu görüşü üzerine, Prof. Dr. Recep ŞENTÜRK'ü, atamışlardır.

 

Mazhar Bağlı kimdir?

Mazhar Bağlı, 1965 yılında Şanlıurfa, Halfeti'de doğdu. İlk ve Orta öğrenimini; Birecik, Nizip, Gaziantep ve Şanlıurfa’da gördü. 1992 Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. 1995 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans derecesini aldı. 1999 Yılında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anabilim Dalında “Bilgi Sürecinde Modern Bilincin Mahremiyeti İfşası” adlı tezi ile doktora unvanını aldı.1993-1999 yılları arasında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1999-2011 yılları arasında Dicle Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde görev yapan Bağlı, 1999 yılında yardımcı doçent, 2000- 2004 Dicle Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölüm Başkanlığı yapan Bağlı, 2006 yılında doçent , 2003 -2007 Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış ve 2012 yılında Profesör olmuştur. 2010-2015 yılları arasında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinde Öğretim Üyesi olarak çalışmıştır.

Öte yandan 2004 yılında Kanada Toronto Üniversitesi, 2009 yılında da Amerika Birleşik Devletleri Houston Üniversitesi’nde çalışmalarda bulundu. 2’si ortak, toplam 9 adet yayınlanmış eseri ve yurtiçi ve yurt dışında yayınlanmış 150’nin üzerinde makale ve tebliği olan Bağlı, aynı zamanda Töre ve Namus Cinayetleri, Batman’daki Kadın İntiharları, Levirat ve Sororat Tipi evlilikler ile önemli Bölgesel Sorunlarla ilgili bir dizi proje yürütmüştür. 2015 yılında 7 Haziran’da yapılan genel seçimlerde AK Parti Şanlıurfa 25. Dönem Şanlıurfa Milletvekili olarak seçilen Bağlı, halen Konya Karatay Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır.

2009-2015 yılları arasında AK Parti MKYK üyesi olan Bağlı, günlük gazetelere de yazılar yazmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2017, 00:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142