Title of a News Article

Meclis karıştı, Urfalı vekil yaralandı

Meclis karıştı, Urfalı vekil yaralandı
banner206

 Meclis'te AK Partili, CHP'li ve HDP'li milletvekilleri arasında kavga çıktı. Vekillerin birbirlerine tokmakla saldırdığı, bardakların havada uçuştuğu kavgada 4 kişi yaralandı. Yaralananlar arasında CHP'nin Urfalı olan İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da yaralandı. 

TBMM Genel Kurulu'nda kapalı oturumda, AK Partili milletvekilleri ile muhalefet milletvekilleri arasında tartışma çıktı. Tartışma sonrası çıkan kavgada 4 milletvekili yaralandı.

Meclis'te AK Partili millletvekilleri ile CHP'li milletvekilleri arasında kavga çıktı. Tartışma sonrası çıkan kavgada CHP'li Musa Çam'ın tokmakla aldığı darbe sonucu yaralandığı öne sürüldü. Kavgada, CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Aykut Erdoğu ve HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü de yaralandı.

 

CHP'Lİ MELDA ONUR: İNANILMAZ GÖRÜNTÜLER VARDI

Olayın ardından Hürriyet'e konuşan CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, HDP'li kadınların kürsüye yürüdüğünü, AK Partili kadın milletvekillerinin bu gruba müdahale etmeye çalışmasıyla olayların çıktığını söyledi.

Onur, kavgada Meclis'in tokmakla vekil kovalayanlar ve havada uçuşan bardaklarla inanılmaz görüntülere sahne olduğunu aktardı. Melda Onur, Meclis Genel Kurulu'na hasta bakıcıların girdiğini ve yaşanan kavgada CHP'li Musa Çam çiçeklerin üzerine düştüğünü, uzun süre düştüğü yerden kalkamadığını belirtti. Onur, ayrıca arbede sırasında Sebahat Tuncel'in de arada kalarak elinden yaralandığını sözlerine ekledi.

 

"ÇOK AĞIR BİR SALDIRI OLDU"

HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan kavgayla ilgili, "Hakikaten çok ağır bir saldırı oldu, demir iskemleleri fırlattılar, Aykut Erdoğdu'nun göğsüne Meclis Başkanı'nın tokmağıyla vurdular, çanı bir milletvekilinin kafasına indirdiler" dedi.

 

Kürkçü konuyla ilgili şunları söyledi:

 

"Bizim grup başkanvekilimiz Pervin Buldan ve milletvekilimiz Sebahat Tuncel, kürsünün önünde durdular. Bunun üzerine bir anda AKP'li erkek vekiller kürsüye saldırdılar. Arkadaşlarımızı itip kakmaya başlayınca ister istemez arkadaşlarımızı korumak için müdahale ettik ve bunun üzerine arbede başladı.

 

"BAŞIMDA BİR DARBE VAR"

Sadece kendimizi mazur göstermek için konuşmuyorum, hakikaten çok ağır bir saldırı oldu. Hem çok sayıda insan saldırdı, bayağı can almaya gelir gibi... Demir iskemleleri fırlattılar, Aykut Erdoğdu'nun göğsüne Meclis Başkanı'nın tokmağıyla vurdular, çanı bir milletvekilinin kafasına indirdiler. Ben de Sebahat Tuncel'i vekilimizi kenara çekmeye çalışırken ona saldırmak isteyenler bana saldırdı ve yere yuvarlandık. Ondan sonra başım kanayınca arkadaşlar revire getirdi. Başımda bir darbe var. Kanama durdu. Vahim olduğunu sanmıyorum ama sabaha kadar bakacağız.

 

"OLACAKLARIN BİR DEMOSU SAYABİLİRİZ"

AKP grubu, bu iç güvenlik yasasını yıldırım hızıyla, tartışma olmadan Meclis'ten geçirmek istiyor. Kapalı olduğu için oturum daha fütursuz hareket edildi. İç güvenlik paketinin bir fiili uygulamasını Meclis'te yaşamış bulunuyoruz. Bu gece tasarının görüşmelerine başlama hırsıyla bu sonuç doğdu. AKP'li vekiller kendilerinin vehmettikleri yetkiyi polise verdikleri takdirde olacaklara dair bir demo sayabiliriz olanları."

 

CHP'Lİ MAHMUT TANAL: ÇEKİM YAPINCA BANA DA SALDIRDILAR

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da olayı şöyle anlattı:

"Kapalı oturumda Hasip Kaplan söz istedi ve kürsüye gitti. O sırada Kaplan kürsüdeyken Grup Başkanvekilimiz Levent Gök de söz istedi. Başkanvekili Bahçekapılı söz vermeyince Hasip Kaplan kürsüden ayrılmadı. Bunun üzerine Sebahat Tuncel kürsüye gitti. Ardından AK Parti'li milletvekilleri kürsünün etrafını sararak saldırdı ve olaylar başladı. Kavga başlayınca ben de cep telefonumla çekim yapmaya başladım. Bunu gören AK Parti'li milletvekilleri bu sefer bana saldırdılar. Kavga sırasında milletvekili arkadaşlarım Aykut Erdoğdu, Refik Eryılmaz, Musa Çam ile HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü yaralandı. Daha sonra beni arka kapıdan çıkararak revire götürdüler. Musa Çam'ın Atatürk çiçeğinin üzerine düştüğünü gördüm, umarım omuriliğinde bir zedelenme olmamıştır. Bana, Aykut Erdoğdu'ya ve Ertuğrul Kürkçü'ye Meclis revirinde müdahale yapıldı. Refik Eryılmaz ve Musa Çam Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı."

 

"ÇEKİÇLE SALDIRDILAR"

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ise, AK Partililerin başkanlık divanındaki çekiçle saldırdığını, saldırıda Aykut Erdoğdu, Mahmut Tanal ve Ertuğrul Kürkçü'nün yaralandığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2015, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142