Title of a News Article

Melek'in annesi sınır dışı edilecek

.

Melek'in annesi sınır dışı edilecek
banner206
 Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 3 yıl önce evlendiği Özbekistan uyruklu eşinin yasal oturma izni olmasına rağmen sınır dışı edilmek istendiğini iddia eden 27 yaşındaki Mehmet Şanlı, 2 yaşındaki kistik fibrosiz hastası kızının annesine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bahçelievler Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Şanlı, 25 yaşındaki eşi Malika Khayrullaeva’nın 23 Şubat tarihine kadar vizesi olduğunu ve tüm belgelerinin eksiksiz olduğunu söyledi. Vize uzatma işlemleri için belgeleri tamamladıkları sırada henüz bilmedikleri bir sebeple sınır dışı edilmek istendiğini ileri sürdü.

3 yıllık evliliğinden doğan 2 yaşındaki kızı Hatice Melek Şanlı’nın 3 bin kişide bir görülen kistik fibrosiz hastası olduğunu ve sürekli kontrol altında olması gerektiğini belirten Mehmet Şanlı, kızının annesinin fotoğraflarına bakarak ağladığını söyledi.

Eşinin 26 haftalık hamile olduğunu söyleyen Mehmet Şanlı, “Bundan dolayı zor günler yaşıyoruz. Eşim sınır dışı edilmek isteniyor, henüz ne sebeple yapılmak istendiğini bizde bilmiyoruz. Şanlıurfa Göç İdaresine başvurduk fakat bize kesin bilgi verilmedi. Eşim 3 gün boyunca Şanlıurfa Emniyetinde kaldı. Eşim şuan Kayseri’ye gönderildi. Evraklarımızın hepsi yasal, normalde 23 Şubat’a kadar bizim ikamet teskeremiz var ki izin almadan kalabilir ama bu süreç bitmeden teskere süreci bitmeden hanımı pazartesi günü Şanlıurfa il Emniyet Müdürlüğüne götürdüler. Bilgi almak için Göç İdaresine sordum, bize kesin bilgi vermediler” dedi.

Eşinin Özbekistan ziyareti sırasında kızının 4 gün yoğun bakımda kaldığını belirten Şanlı, “Özbekistan’da kızımın hastalığıyla ilgili tanısı yok. Yoğun bakımdan çıkınca Türkiye’ye geldiler, kızımın hastalığı ölümcül bir hastalık, tedavisi ve ilacı yok. Özbekistan’da bu hastalıkla ilgili bir bilgi yok” diye konuştu.

Mehmet Şanlı gerekli kontrollerin yapılarak eşinin serbest bırakılmasını istiyor.

 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2017, 16:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195