Title of a News Article

Memur kıyafetleri değişiyor

Memur kıyafetleri değişiyor
banner206

Yeni yılla birlikte memurlar uzun saç ve top sakalla işe gidebilecek, kravat takmak zorunda kalmayacak. Kadın memurlar ise kumaş pantolon mecburiyetinden kurtuluyor. Kıyafet yönetmeliğini değiştirecek düzenleme ile saç, sakal ve bıyık kuralları esnetilecek.

 

KRAVAT DA KALKIYOR

Erkek çalışanlar saçlarını aşırı olmamak kaydıyla uzatabilecek. Ayrıca normal sakal ve top sakal da bırakabilecek, yine aşırıya kaçmama şartı var. Bir diğer değişiklik, kravat takma zorunluluğu kaldırılıyor. Halihazırda erkek memurların sakal bırakması, saçların enseyi aşması yasak.

 

34 YILDIR DİZÜSTÜ ETEK VE KOT PANTOLON YASAKTI

Kadın memurlar için en büyük değişiklik kot pantolonla olacak. Kadınlar kumaşın yanında kot pantolon da giyebilecek. Halihazırda kadın memurların kıyafet yönetmeliği gereği dizden yukarı ve yırtmaçlı etekle işe gitmeleri, kot pantolon ve kolsuz gömlek giymeleri yasak.

 

İDARİ AMİR RENK VE MODEL BELİRLEYEBİLECEK

Memurların giyimini çizen kurallar, son olarak 1982 anayasasından sonra çıkarılan Kılık Kıyafet Yönetmeliği ile belirlenmişti. Ayrıca bazı kamu kuruluşlarında idari amir kıyafet rengini veya tipini belirleyebilecek.

Haberler.com

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2016, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195