Title of a News Article

Memur ve öğretmenleri sevindirecek gelişme...

.

Memur ve öğretmenleri sevindirecek gelişme...
banner206

 Türkiye Kamu- Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı Hikmet Karakuş, öğretmen, akademisyen ve tüm memurların ek göstergelerinin artırılması, yardımcı hizmetler sınıfındaki memurlara da ek gösterge verilmesi için topladıkları dilekçeleri Başbakanlığa gönderdi.

 

ABDÜSELAM YAVUZ

Sarayönü’nde bulunan PTT’ye gelen Türkiye Kamu- Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Hikmet Karakuş ve yönetim kurulu üyeleri ek gösterge talepleriyle ilgili basın açıklamasında bulundu. Karakuş, “Öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600 olarak yeniden düzenlenmesi, akademisyenlerimiz ve tüm kamu görevlileri için ek göstergelerin 800 puan artırılması, yardımcı hizmetler sınıfına da ek gösterge verilmesi talebiyle genel merkezimiz tarafından 28 Aralık 2015 tarihinde bir dilekçe kampanyası başlatılmış, 15- 22 Nisan tarihine kadar tüm dilekçelerin başbakanlığa gönderilmesi kararlaştırılmıştı" diyerek, şunları kaydetti;

“Bu kampanyamızın üç ayağı bulunmaktadır. Kampanyanın ilk ayağı şuanda 3000 ek göstergeye sahip olan öğretmenler ile ilgilidir. Şöyle ki; Öğretmenlerin emeklilik kesenekleri 3000 ek gösterge üzerinden hesaplanmaktadır. Ek göstergelerinin 3600’e çıkarılması öğretmenlere emekliliklerinde büyük oranda fayda sağlayacaktır.”

 

“Mağduriyetler söz konusu”

Kampanyanın ikinci ayağında da akademisyenler ile memurların bulunduğunu açıklayan Karakuş, “Yine öğretmenlerde olduğu gibi akademisyenler  ve memurlarda da ek gösterge rakamları, aylık ücreti etkilediği gibi, emekli aylığı ve emekli ikramiyesinin miktarını da önemli ölçüde etkilemektedir. Ancak, ek gösterge rakamlarının düşük rakamlarda belirlenmesi nedeniyle eşitsizlik ilkesine aykırı uygulamalar ve mağduriyetler söz konusu olmaktadır” dedi.

Karakuş, Kampanyanın üçüncü ayağını ise yardımcı hizmetler sınıfının oluşturduğunu ifade ederek, açıklamasında şunları kaydetti;

“Yardımcı Hizmetler Sınıfı için hiç ek gösterge rakamı belirlenmemiştir. Diğer hizmet sınıflarının tamamında, kazanılmış hak aylıkları veya kadro dereceleri bakımından 1,2,3 ve 4’üncü derecelerde bulunacaklar için ek göstergeler söz konusudur.

Devletimizin öğretmenlere, akademisyenlere, memurlara, emeklilere reva gördüğü hayat maalesef budur, çok zordur. Bu minvalde ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlar göz önüne alındığında, bu talebimizin ne kadar insani ve haklı bir talep olduğu apaçık ortadadır. Ek gösterge rakamlarının arttırılması i,çin Türkiye’nin dört bir yanında imzalanan dilekçelerin ülkeyi yönetenler tarafından dikkate alınmasını istiyoruz. Öte yandan kamu çalışanları dilekçe kampanyamıza büyük ilgi göstermiştir. Duyarlılıklarından ötürü tüm çalışanlarımıza da teşekkür ediyoruz.”

Türkiye Kamu- Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı Hikmet Karakuş, daha sonra öğretmen, akademisyen ve tüm memurların ek göstergelerinin artırılması, yardımcı hizmetler sınıfındaki memurlara da ek gösterge verilmesi için topladıkları dilekçeleri Başbakanlığa gönderdi.

 

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2016, 08:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195