Title of a News Article

Memura tayin müjdesi geldi!

.

Memura tayin müjdesi geldi!
banner206

Danıştay, memurların tayinleriyle ilgili 2 maddenin yürürlüğünü durdurdu. Sağlık özrü atamaları için hastane farkı kalktı. Eski göreve dönme imkanı da getirildi.

Takvim'de yer alan habere göre memur tayinlerinde yeni dönem başladı. Danıştay İdari Dava Daireler Kurulu, Memurları Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik'in 2 maddenin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

Danıştay, sağlık özrü atamaları için 'sadece eğitim ve araştırma veya üniversite hastanesinden' rapor alınması zorunluluğunun getirilmesi ve memurların görev yaptığı yerden ayrılması halinde bir daha eski görev yerine atanmayacağı yönündeki maddelerin hukuka uygun olmadığına hükmetti.

 

HUKUKA UYGUN DEĞİL

Kararda şöyle denildi: "Kamu görevlisinin belirli bir hizmet alanına bir daha atanmaması durumu ölçülülük ilkesine aykırı olup, hizmet gereğini aşan bir sonuç doğurmaktadır. Bu nedenle kamu görevlisinin ömür boyu yasaklılığı sonucunu doğuran ve hukuki dayanağı bulunmayan dava konusu düzenlemede kamu yararı hukuka uyarlılık görülmemiştir."

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2016, 11:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195