Title of a News Article

Memurlara büyük müjde

 Memurlara büyük müjde
banner206

Kamuda fazla çalışma genelgesi bugün resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kamuda fazla çalışma genelgesi bu gün resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan genelgeye göre kamu görevlilerine, belli bir sürede bitirilmesi gereken, zorunlu ve istisnai haller bulunmadığı sürece, günlük çalışma saatleri dışında fazla çalışma yaptırılmayacak.

Memur-Sen'in Toplu Sözleşme teklifleri arasında yer alan ve Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarna Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2014 ve 2015 Yıllarını Kapsayan 2. Dönem Toplu Sözleşme'de varılan mutabakat çerçevesinde, fazla çalışma uygulamalarıyla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının genelde yer alan hususlara riayet etmeleri gerekiyor.

Genelgeye göre Kamu görevlilerine, belli bir sürede bitirilmesi gereken, zorunlu ve istisnai haller bulunmadığı sürece, günlük çalışma saatleri dışında fazla çalışma yaptırılmayacak. Fazla çalışma yaptırılmasının gerektiği zorunlu ve istisnai hallerde, fazladan çalışılan süreye ilişkin ücret, ilgili mevzuatı çerçevesinde ödenecek.

İlgili mevzuatı gereği fazla çalışma karşılığı ücret ödenememesi durumunda ise söz konusu kamu görevlilerine, başta 657 sayılı Devlet memurları Kanunu'nun ilgili maddesi ile 2009/12 sayılı Başbakanlık Genelgesi'nin ilgili maddesi olmak üzere tabi oldukları mevzuat hükümleri çerçevesinde, yaptırılacak fazla çalışmanın her sekiz saati için bir gün hesabı ile izin verilecek. Ancak bu suretle verilecek iznin en çok on günlük kısmı yıllık izinle birleştirilerek yılı içinde kullandırılabilecek.

 

KAMU PERSONELİ ALIM İLANLARI TEK SİTEDEN VERİLECEK

Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi ve sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, yaptığı açıklamada; "Kamu Personel Alım İlanları'nda yaşanan karışıklıkları önlemek amacıyla bugün resmi gazetede Kamu Personel Alımı ile İlgili bir genelge yayınlandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan genelgeye göre, kamu kurum ve kuruluşlarının, statü ayrımı yapılmaksızın, işçi, memur, sözleşmeli ve benzeri bütün personel alım ilanları Devlet Personel Başkanlığının internet sitesinde yayımlanacak.

Personel alım ilanlarının yayımlanmasına ilişkin ilgili mevzuatta yer alan hususların uygulanmasına devam edilecek. Bu genelge kapsamında Devlet Personel Başkanlığınca yayımlanacak ilanlara ilişkin her türlü hukuki sorumluluk ilgili kamu kurum ve kuruluşuna ait olacak.

Personel alım ilanları, ilanın kurumlar tarafından ne zaman yayımlanacağı belirtilerek bu tarihten en az beş gün önce Devlet Personel Başkanlığına gönderilecek. Bu süreye yetiştirilemeyen ivedi durumlarda Devlet Personel Başkanlığı ile görüşülerek hareket edilecek. Personel alım ilanları, ilgili kurum tarafından belirtilen tarihte, Devlet Personel Başkanlığınca yayımlanacak. İlanın yayımlanma zamanında veya metninde değişiklik yapılması gerektiğinde, bu durum ivedilikle Devlet Personel Başkanlığına bildirilecek.

İlanların gönderilme usulü ve bu genelgenin uygulanması ile ilgili diğer hususlar Devlet Personel Başkanlığınca belirlenerek kamu kurum ve kuruluşlarına duyurulacak" dedi.

 

Kaynak:Milliyet

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2014, 14:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195