Title of a News Article

Mesleki ve Teknik Eğitim fuarı açıldı

Şanlıurfa’da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 1. Mesleki ve Teknik Eğitim fuarı açıldı.

25-26 Mayıs tarihlerinde açık kalacak olan fuarda, meslek okulu öğrencileri yaptıkları çalışmaları sergilediler. Rabia (Topçu) Meydanında düzenlenen fuar açılışına Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fuar açılışında konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, “Ben öncelikle şunu ifade edeyim Şanlıurfa sanayi alanında bu sene büyük hamleyi yapacak illerden bir tanesi sanayilerimiz açılıyor. Gıda sanayi, Organize sanayi 3’ncü bölümü açıldı, pek çok yatırımcı geliyor, pek çok fabrika kuruluyor ve bunların teknik elemana ihtiyacı var. Şundan emin olun bu ilde mesleki eğitim almış bu öğrenciler asla ve asla işsiz kalmayacak. Üniversite mezunlarından daha çok avantajlı olacaklar, çünkü şuanda bile fabrikalar soruyor, mesleki teknik eğitimli alanlarda eleman boşluğu var. Onun için bu okullar bizim için çok kıymetli, Şanlıurfa’nın sanayisine katkı sağlayacak en önemli okullarımız, yine burada uzun süreli çalışmalar neticesinde teknik bilgilerini sergiledikleri alanları gezeceğiz.” Dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Meslekler, aslında iş bölümü uzmanlık alanını belirleme noktası belki de evrende, dünya da bir buluş olarak gelişimle oluşan çok önemli şeylerden bir tanesidir. Yani mesleklerle iş bölümlerinin bir araya gelmesi suretiyle şu yeryüzündeki dünyamızda önemli olan buluşlara imza atılıyor. İşte bu kadar önemli olan mesleki ve teknik gelişimin temel taşı da meslek ve teknik liselerimizde atılıyor.” Diye söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise, “Okullarımızda yapılan görsel sanat faaliyetleriyle bir fuar düzenledik öğrencilerimizin başarısını, tecrübelerini burada halkımızla paylaştık. Bilim fuarıyla gerek uluslar arası gerekse ilimizde yapmış olduğumuz başarılı dereceleri halkımıza sunma imkanı bulduk. Bugünde mesleki teknik eğitim fuarıyla ilimizde, okullarımızda öğrencilerimizin yapmış olduğu birbirinden güzel eserleri kamuoyuyla, halkımızla paylaşma imkanı bulunuyoruz. Bu vesile ile okullarımızda okuyan öğrencilerimizin başarılarını, eğitim seviyelerini ve Urfa’da başarılamaz, eğitimde başarısızlık var diyenlere inat olarak öğrencilerimizin bilimde, sanatta, kültürde, edebiyatta, şiirde birbirinden güzel eserler ortaya koyduklarını bir kez daha gördük.” Diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesinin kesilmesiyle, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ile Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi yapılan çalışmaları inceledi. 

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2016, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195