Title of a News Article

Metin Baydilli ile özel röportaj

.

Metin Baydilli ile özel röportaj
banner206
 Karaköprü'nün çiçeği burnunda Belediye Başkanı Metin Baydilli, kendilerine güvenenleri mahçup etmeyeceklerini belirterek, " İnsanların güvenini boşa çıkarmamamız lazım yoksa bunun vebali çok ağırdır” dedi.

 

RÖPORTAJ:UĞUR BUDAK

Bu haftaki röportajımızın konuğu geçtiğimiz günlerde Nihat Çiftçi’den boşalan Karaköprü Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Metin Baydilli oldu. 2010 Yılında AK Parti Gençlik Kolları Yönetimine girerek siyasete ilk adımını atan Baydilli, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Karaköprü Belediye Meclis Üyesi seçildi. Baydilli, Nihat Çiftçi’nin, milletvekilliği için başkanlık görevinden istifa eden Celalettin Güvenç’ten boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığa oturması ile birlikte Karaköprü Belediye Başkanlığına talipli oldu. Geçtiğimiz günlerde Karaköprü Belediye Meclisinde meclis arkadaşı İsa Kızıldemir ile birlikte yarışa giren Metin Baydilli, 4. Tur sonucunda Karaköprü Belediye Başkanlığını kazandı. Urfastar olarak, çiçeği burnunda yeni Başkan ile ilk röportajı gerçekleştirme fırsatı bulduk. Genç, dinamik ve ufku geniş olan Baydilli, umut dolu mesajlar verdi. Kendilerine güvenenleri mahçup etmeyeceklerini belirten Baydilli, " İnsanların güvenini boşa çıkarmamamız lazım yoksa bunun vebali çok ağırdır” dedi. Baydilli, kendisine destek veren meclis üyelerine de teşekkür etti.

 

İşte Baydilli ile gerçekleştirdiğimiz o röportaj:

Başkanım öncelikle sizi tanıyabilir miyiz, Metin Baydilli kimdir?

1985 Yılında Şanlıurfa'da dünyaya geldim. İlk, Orta ve Lise Eğitimini Şanlıurfa merkezde tamamlayarak erken yaşta iş hayatına atılmayı uygun gördüm. Bunun yanında eksik kalan eğitimini tamamlamak üzere Eskişehir Anadolu Üniversitesinde Kamu yönetimi bölümünü okumaya karar verdim. Ayrıca

Şanlıurfa’da bazı sivil toplum kuruluşlarında (Genç TÜMSİAD, Milli Türk Talebe Birliği vb.) görev aldım.

Siyasi hayatıma da 2010-2011 yılları arasında AK Parti Şanlıurfa İl Gençlik Kollarında Ekonomi ve Mali İşlerden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı yaparak başladım. 2011-2012 Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı, 2012-2013 yıllarında Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı, 2013-2014 yıllarında Siyasi ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcılığı görevlerinde de bulundum.

2014 yılındaki yerel seçimlerde ise Karaköprü Belediyesi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak seçildim. Son olarak da Karaköprü Belediye Başkanlığına seçildim. Evli ve iki kız çocuk babasıyım.

 

Başkanım siyasete girişiniz nasıl oldu?

Siyaset uzun soluklu bir yoldur. Başörtü sorunu olduğu dönemde, insanların özgürce dinini yaşamasına engel olan bir zihniyete karşı mücadele eden AK Parti'nin yanında olmam gerektiğini düşündüm.  Böylece AK Parti'de siyasete girmeye karar verdim. Boşalan İl Gençlik Kollarına talip oldum. Zaten Gençlik kollarına ilk girişim Gençlik kolları Başkan Yardımcılığı ile başladı. 5 Yıl görev yaptıktan sonra Karaköprü'de ikamet etmekten ve aileminde burada olması münasebetiyle Karaköprü'de belediye Meclis üyesi olmaya karar verdik. Kısmet oldu; Hem Karaköprü Belediye Meclis Üyesi hem de Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi oldum. Büyükşehir divan kuruluna seçildim. Şimdi de Karaköprü Belediye Başkanı seçildik.

 

Karaköprü Belediye Başkanlığı için 4 isim geçiyordu, sizin isminiz geçmiyordu fakat seçime 2 gün kala isminiz geçmeye başladı. Neden son günlerde aday olmaya karar verdiniz?

AK Parti Teşkilatından gelen, AK Parti'nin yetiştirdiği bir birey olarak, bir nefer olarak kendimizi görüp bizde bu işte varız dedik. Kısmet oldu, belediye meclis üyelerinin seçimi bizden yana oldu. Tabi ben şunu özellikle belirtmek istiyorum: Burada kazanan Metin Baydilli değil, burada kazanan AK Parti'dir. Çünkü AK Parti Teşkilatından gelen, AK Parti'nin en alt kademesinden yetişen biri var. Burada hiçbir zaman şahıs ön plana çıkmış olmamalı ve hiç bir zaman ben kazandım demiyorum; AK Parti kazandı, teşkilat kazandı, millet kazandı, Karaköprü kazandı, Urfa kazandı diyorum. Bu nazarla olaya bakıyorum. Bu dönemde Karaköprü'de yapacağımız hizmetlerle, Nihat Başkanın bıraktığı yarım kalmış hizmetleri tamamlayarak bunu göstereceğiz.

 

Başkanım adaylık için isminiz başta geçmiyordu, neden son iki gün içerisinde aday olmaya karar verdiniz?

Bir buçuk yıllık Karaköprü'deki belediye meclis üyeliği zamanında gerek belediye meclis üyeleri arasındaki ikili ilişkilerimiz, onlarla dayanışmamız bizi bir anda ön plana çıkardı. Yoksa bir anda başkan olmak kolay bir iş değildir. Bu AK Parti teşkilatının biriktirmiş olduğu tecrübeden kaynaklı bir kazanımdır. Bundan dolayı AK Parti kazandı diyorum.

 

 

Daha önceden Başkan olma gibi bir hedefiniz var mıydı?

Kim bilirdi Celalettin Güvenç 1 buçuk yıl sonra istifa edecek? Kim bilirdi Celalettin Güvenç istifa ettikten sonra Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin Büyükşehir Belediye Başkanı olacağını? Kim bilirdi Nihat Başkanın Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra 31 encümen arasından Metin Baydilli'nin başkan seçileceğini? Böyle bir şey yok. Bu kaderi ilahidir. Allah takdir etti, oldu. Yoksa hesapta yoktu, Belediye meclis üyesi olurken 1 buçuk yıl sonra başkan olacağım aklıma gelmezdi.

 

Bundan sonra Karaköprü'de neler yapmayı planlıyorsunuz?

13 İlçe arasında gözde olan, çıtayı yüksek tutan, hızla büyüyen, hızla gelişen bir AK Parti var. Biz genç olmamız münasebetiyle bu çıtayı daha yükseklere taşıyacağız. Hedefimiz insanlara yatırım yapmak, hizmet yapmak, Karaköprü'ye hizmet yapmak, Şanlıurfa'ya ve ülkemize hizmet yapmaktır. İnsan odaklı çalışacağız. Bize güvenen insanların güvenini boşa çıkarmamamız lazım yoksa bunun vebali çok ağırdır.

 

Yerel seçimlerde Karaköprü için verilen vaatler vardı. Bu vaatleri yerine getirecek misiniz?

Yerel seçimlerde Nihat Başkanımızın vermiş olduğu çok güzel vaatler vardı. Bu vaatler şuan yerine getiriliyor. Şuanda 22 tane kırsal mahallemizde çok amaçlı salonun temeli atılmış, bunun 2 tanesi bitmiş ve geri kalanında da çalışmalar devam ediyor. Bunun yanında toplu taşımanın olduğu köylerde semt sahaları yapılıyor, 8 saha yapılıyor ve bunlardan 4 tanesinin açılışı yapılmıştır. Yine kırsal mahallelerimizde toplu taşımanın yapıldığı köylerde okullar atıl durumda. Milli Eğitim ile görüşülmüş ve bunların 14 tanesi milli eğitimden alındı, şuan tadilatları yapılıyor, onlar da çok amaçlı salon olarak kullanılacak. Bunun yanında kültür merkezi projemiz devam ediyor, temeli atıldı çalışmalar sürüyor.  En kısa zamanda 'Yaşam Parkı' projesine de başlayacağız. Teleferik Projemiz de var. Bu sadece Karaköprü'yü değil tüm Urfa'yı ilgilendiren bir projedir. Bu proje Urfa'nın çıtasını yükseltecektir. Tüm çalışmalar yapıldı, ihale dosyaları da hazırlandı ve şuanda da ihale için çalışmalar yapılıyor. İnşallah en kısa sürede teleferik projesinin ihalesini de gerçekleştireceğiz. Yani şuanda çok büyük projeler yapmaya gerek yok zaten Nihat Başkanımızın belirlediği projeler var, biz bu sözleri yerine getirirsek bu çalışmalar bize yeter.

 

Başkanım son olarak neler eklemek istersiniz?

Karaköprümüzü Karaköprü yapan yaklaşık 7 yıl belediye başkanlığı yapan Nihat Çiftçi'dir. Nihat çiftçi; genç dinamik, çalışkan, özveriyle çalışan, insan odaklı çalışan bir belediye başkanıydı. Benim Nihat Çiftçi'nin belediye başkanı olduğu yaşta olmam  nedeniyle ben de bu doğrultuda hareket edip, insanların bize olan güvenini boşa çıkarmayacağız. Karaköprü gerçekten bilinçli, kültürlü, memur sınıfında olan insanların yaşadığı bir ilçedir. Kırsalı da var ama Karaköprü, Şanlıurfa'mızın en gözde ilçesidir. Biz belediye meclis üyelerimizle birlikte birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak Karaköprümüzü en iyi yere çıkaracağız.

 

Bize vakit ayırdığınız için teşekkür eder, yeni görevinizde başarılar dilerim.

Ben teşekkür ederim.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2015, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195