Title of a News Article

Meyan şerbeti böbrek dostu

 Meyan şerbeti böbrek dostu
banner206

Şanlıurfa'da havaların ısınması ile birlikte vatandaşlar meyan balı şerbetine ilgi göstermeye başladı.

Şanlıurfa'da bol miktarda tüketilen ve halk arasında (yambalı) olarak bilinen meyan şerbeti, sıcak havalarda vatandaşlardan ilgi görüyor. Vatandaşlar tarafından 'böbrek dostu' söylemi ile anılan meyan şerbeti, şehrin çeşitli noktalarında satışı başladı. 58 yıldır meyan balı şerbeti satışı yapan ve halk arasında 'Şerbetçi Hacıbaba' olarak çağrılan Halil Akkaş, 1956 yılından bu yana Haşimiye Meydanı'nda satış yaptığını söyledi. Akkaş, "Vatandaşlar sıcak günlerde serinlemek ve sağlığa iyi geldiği için bu şerbeti içiyorlar. Güneydoğu Bölgesi'nin birçok ilinde meyan balı şerbeti tüketiliyor. Bunların içinde Şanlıurfa'da en başta geliyor. Özellikle Ramazan Ayı'nda en fazla satışı olan bu şerbet adeta ramazan ayı ile özdeşleşmiş durumda" dedi.

İçerinde hiçbir katkı maddesi olmadığı ve sadece su ile hazırladığı ifade eden Akkaş, "İçerisinde sadece meyan kökü ve su mevcut. Hiçbir şeker ve katkı maddesi mevcut değil. Yapımını bizzat kendimi yapıyorum. İsteyen vatandaşlar burada bardak ile içiyor isteyen de fazla miktarda alıp evlerine götürüyorlar" diye konuştu.

Vatandaşlar ise günde mutlaka bir iki bardak içtiklerini ve sürekli tercih ettiklerini söylediler. Meyan balı şerbetinin bardağı 50 kuruşa satılıyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2014, 15:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195