Title of a News Article

Meyve yemekleri festivali yoğun ilgi gördü

Şanlıurfa'nın 'Saklı Cenneti' olarak bilinen ve bölge turizminin gözdesi Halfeti, bu kez Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla damak tadının en güzel örneklerini sunma imkanı buldu. Halfeti'de bu yıl ilki gerçekleştirilen 'Meyve Yemekleri Festivali', yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda davetliyi buluşturdu.

Şanlıurfa'da kentsel gelişimin öncüsü olan Büyükşehir Belediyesi, sosyal yaşamın her alanında etkisini gösteriyor. Şehir merkezinin yanı sıra 13 ilçede çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, eğitimden sosyal yaşama, spordan kültürel etkinliklere kadar geniş bir yelpaze ile Urfa'nın tanıtımında da elçilik görevini üstleniyor.

 

HALFETİ'DE DEV BULUŞMA

Büyükşehir Belediyesi, Halfeti'de bu yıl ilkini gerçekleştirdiği 'Meyve Yemekleri Festivali' ile binlerce yerli ve yabancı turisti aynı çatı altında buluşturdu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Eşi Sema Çiftçi, Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, 7 ülkenin büyükelçi ve heyetleri ile çok sayıda davetlinin bir araya geldiği 'Meyve Yemekleri Festivali'nde davetlilier, bölgenin damak tadını yerinde tatma imkanı buldu.

 

ÇİFTÇİ, "MUTFAK KÜLTÜRÜMÜZÜ DÜNYAYA TANITMALIYIZ"

Festivalde bir konuşma yaparak Şanlıurfa'nın Gastronomi Şehri unvanını alması için girişimlerini sürdürdüklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kentin tanıtımı için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyledi. Şanlıurfa'nın çok güzlü bir mutfağı olduğunu ve Büyükşehir Belediyesi olarak bu kültürü tüm dünyaya tanıtma çabası içerisinde olduklarını sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "Sadece kentsel gelişim anlamında değil, Şanlıurfa'nın tüm değerlerini tanıtma anlamında bu görevi kendimize misyon edindik" dedi.

Başkan Çiftçi, "Urfa'mızın çok güçlü bir mutafı var. Hatırlarsanız Urfa olarak UNESCO'nun 'Gastronomi Şehri' başvurumuz vardı. Oradaki uzman heyetler bize şunu söylediler; "Sizin çok güzel lezzetleriniz var. Gerek sebzeden gerek tahıl kullanmak sureti ile ve tabi ki et de temel besin maddesi olmak üzere çok güzel mutfağınız var." Biz de bunun bilincindeyiz ama bu yemekleri bizim Şanlıurfa olarak tanıtmamız, servis etmemiz, ve gelen misafirlerimizle bu mutfak kültürümüzü buluşturmamız gerekiyor. Bugün işte Halfeti'deki vatandaşlarımız ve katılım gösteren herkes yemeklerinin sunumlarını yapıyorlar. İşte sorumluluk budur. Bu sunumları yapmadığımız sürece biz 'Gastronomi Şehri' olamayız. Bunu yaptıktan sonra en büyük aday biziz. Bu adımları atmak ve bu icraatı gerçekleştirmemiz gerekiyor. Ben tekrardan emeği geçen herkesi tebrik ediyorum, ev hanımlarımızı kutluyorum. Misafirperverliği ve bu güzel damak tadını tanıttıkları için tüm Halfetililere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Buluşmada gelen büyükelçilere ve heyetlere ev sahipliği yapan Başkan Çiftçi ve Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, stantları gezerek davetlilere ikramlarda bulundu. Yörede yetişen meyvelerle yapılan erik dolması, yenidünya kebabı, kirazlı içli köfte, kavun dolması, erikli sote ve dut pilavı gibi lezzetler karşısında hayranlıkları gözden kaçmayan yabancı davetliler de ikramlardan dolayı Halfetililere teşekkür etti. Gün boyu süren etkinlik akşam saatlerinde som buldu.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2016, 11:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195