Title of a News Article

Mezarı başında anıldı...

Mezarı başında anıldı...
banner206

 ŞANLIURFA'da, 1994 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden kapatılan DEP'in İl Başkanı Muhsin Melik ile şoförü Mehmet Ayyıldız, ölümlerinin 20'nci yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Törende, faili meçhul cinayete kurban giden eşinin davasının zaman aşımı nedeniyle düştüğünü söyleyen Şenay Melik, "Bilinmelidir ki sorumlular, failler tarih önünde hesap vereceklerdir" dedi.

Kapatılan DEP'in İl Başkanlığını yapan Muhsin Melik ile şoförü Mehmet Ayyıldız, 2 Haziran 1994'te uğradıkları silahlı saldırıda yaşamını yitirdi. Melik için ölümünün 20'nci yılı nedeniyle mezarının bulunduğu Eyyübiye Mezarlığı'nda anma töreni düzenlendi. Törene; BDP Şanlıurfa İl Başkanı Celalettin Erkmen, Kürt siyasetçi Serhat Bucak ile Melik'in yakınları katıldı.

 

DAVA DOSYASI ZAMAN AŞIMINA UĞRADI

Mezara karanfil bırakan; 20 yıldan bu yana eşi ile şoförünün ölümüne neden olanların bulunamadığını ve davanın zaman aşımına uğradığını anlatan Şenay Melik, şöyle konuştu:

"Muhsin Melik, hep barış, demokrasi ve Türk ile Kürt halklarının kardeşliğini istedi. Silahların değil, insanların konuştuğu bir ülke istedi. İstemekle kalmadı mücadele etti. Ölümlerinin ardından 20 yıl geçti, hala failleri bulunup yargılanamadı."

Törene katılan BDP İl Başkanı Celalettin Erkmen ile faili meçhul cinayetlerin kimler tarafından işlendiğinin kamuoyu nezdinde açık ve net olduğunu ileri sürerek, "Bu dosyanın kapanması konusunda 20 yıldır hiçbir adım atmayan dönemin Şanlıurfa Valisi ve Emniyet müdürünü cinayetin ortağı sayacağız. Halkımızın vicdanında cinayeti işlemiş olmasalar da sorumlulukları gereği işleyenler kadar suçludurlar" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2014, 17:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195