Title of a News Article

MHP'nin istediği bakanlıklar...

MHP'nin istediği bakanlıklar...
banner206
Koalisyon konusunda gayri resmi olarak AK Parti ile dirsek temasına geçen MHP; Adalet, İçişleri, Milli Eğitim ve Dışişleri Bakanlıkları başta olmak üzere 9 bakanlık istiyor.
7 Haziran seçimlerinin ardından Ankara'da koalisyon pazarlıkları gayri resmi olarak başladı. Kulislerde AK Parti'nin MHP ile koalisyona yakın olduğu konuşulurken, 'arka kapı diplomasisinin' başladığı belirtiliyor.AK Parti'de geçen haftadan bu yana devam eden istişarelerde kiminle koalisyon ortaklığı yapılacağı netleşmeye başladı. Kulislerde AK Parti'nin gayri resmi olarak MHP ile dirsek temasına geçtiği konuşuluyor. Bu kapsamda AK Parti öncelikle MHP'nin kaç bakanlık ve hangi bakanlıkları istediği yönünde nabız yokladığı belirtiliyor.

MHP 9 BAKANLIK İSTİYOR
MHP'nin AK Parti'ye Adalet, İçişleri, Milli Eğitim ve Dışişleri Bakanlıkları başta olmak üzere 9 bakanlık istemini ilettiği belirtiliyor. AK Parti'nin ise kırmızı kitap olarak bilenen Milli Güvenlik Siyaset Belgesine terör örgütü olarak giren Paralel yapıyla mücadelenin devamı için Adalet ve İçişleri bakanlıklarının kendilerinde kalmasını istediği konuşuluyor.

AK PARTİ'NİN MHP'YE TEKLİFİ
AK Parti'nin MHP'ye Meclis Başkanlığı, 2 Başbakan Yardımcılığı ve 3 tane de icracı bakanlık teklif ettiği iddia ediliyor. AK Parti ile MHP arasında gayri-resmi temasların seçim sonuçlarına ilişkin kesin sonuçların açıklanmasının ardından hız kazanacağı ifade ediliyor.

İKİNCİ SEÇENEK CHP
AK Parti, MHP ile koalisyonda sonuç alamazsa ikinci tercih olarak CHP ile temasa geçecek. İş dünyasının da istediği AK Parti-CHP koalisyonunda ise CHP'nin aldığı yüzde 25 oy oranına rağmen koalisyon şartları olarak öne sürdüğü taleplerin çok fazla olması CHP ile koalisyon ihtimalini zayıflatıyor. AK Parti, HDP ile koalisyon yapmaya ise sıcak bakmıyor.

İLK GRUP TOPLANTISI BUGÜN
Öte yandan AK Parti, 7 Haziran seçimlerinin ardından yeni milletvekilleriyle ilk grup toplantısını bugün yapacak. AK Parti grup toplantısı, Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Genel Merkez binasında gerçekleştirilecek. Davutoğlu'nun yarın TÜSİAD ve MÜSİAD heyetleriyle de görüşmesi bekleniyor. Ankara'daki görüşmenin TÜSİAD heyeti ile 11.00'de, MÜSİAD heyeti ile 15.00'te yapılması öngörülüyor.(Kaynak : Sabah)

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2015, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195