Title of a News Article

Millet Hanı’nda çalışmalar devam ediyor

Türkiye'nin en büyük restorasyon projesi olan Tarihi Millet Hanı Restorasyonu'nda çalışmaların yüzde 30'unun tamamlandığı bildirildi.

Millet Hanı’nda çalışmalar devam ediyor
banner206

Millet Hanı Turizm Yatırım San. Tic. Ltd. Şti.’den yapılan açıklamada, tarihi handaki restorasyon çalışmalarına titizlikle devam edildiği, üst avludaki kısmın yıkılmış olan ikinci katının inşaasına başlamak için hazırlıkların sürdürüldüğü ifade edildi.

Millet Hanı Turizm Yatırım Ltd. Şti. basın danışmanlığı tarafından yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi: “Topkapı Sarayı’ndan sonra Türkiye’nin en büyük anıtsal eseri ve Türkiye’nin en büyük restorasyon projesi Millet Hanı Restorasyonu Beş Yıldızlı Otel ve Müştemilatı Projesi, şirketimizin projeyi devraldığı 11 Nisan 2014 tarihinden bu yana çok hızlı şekilde yürütülmeye devam etmektedir.

Anıtlar Yüksek Kurulu’nun onaylanmış projesine göre yürütülen çalışmalarda tamamen insan gücü ve el emeği kullanılmaktadır. 17 bin metrekare alanı kapsayan projede yaklaşık 200 kişi çalışmaya devam etmektedir. 11 Nisan 2015 tarihinde tamamlamayı planladığımız restorasyon çalışmaları yüzde 30 tamamlanmış bulunmaktadır.

Harap hale gelmeden önceki fotoğraflarında da görüldüğü gibi üst avluda iki katlı olan hanın, aslına uygun halde yeniden yapılması aşamasına geçilmiştir. Üst katın yeniden inşaası öncesi ciddi bir planlama ve proje uygunluğunun denetlenmesi, mimar ve mühendislerin görüş ve önerilerinin dikkate alınması gerekmektedir. Tamamen ilgili kurum kuruluşların denetiminde ve proje ekibimizin gözetiminde yürütülen restorasyon çalışmalarına, 20 Ekim 2014 tarihinden bu yana ön değerlendirme ve incelemeler nedeniyle ara verilmiştir. Hazırlanacak teknik raporlardan sonra üst katın inşaasına başlanacak, aşağı avlunun alt katındaki çalışmalara devam edilecektir.

Türkiye’nin en büyük restorasyon projesi olan Millet Hanı Restorasyonu Beş Yıldızlı Otel ve Müştemilatı projesi, Millet Hanı Turizm Yatırım İnşaat San. Tic. Ltd. Şti. tarafından uygulanmaya devam etmektedir.  Tahmini bütçesi 64 milyon TL olan projenin Yatırım Danışmanlığını İktisatçı Mehmet Tuncay, Fizibilite ve Finans Danışmanlığını Nihat Küçük, Turizm Danışmanlığını Rahime Yaşar, Uluslararası Danışmanlığını Doç. Dr. Murat Özkaleli, Proje Koordinatörlüğünü Mehmet Halit Uzak, Hukuk Danışmanlığı’nı Av. Cüneyt Altıparmak yapmaktadır.”


Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2014, 13:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
muslum
muslum - 9 yıl Önce

Tebrik ederim harika is

SIRADAKİ HABER

banner195